Reklame



Dobrosav Gavrić (37), koji je osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, u Kejptaunu je sa ženom i dve ćerke živeo u izobilju sve do hapšenja, piše južnoafrički list "Tajms lajv".

Kada je prošlog meseca razotkriven pravi identitet Gavrića, koji je u Južnoj Africi živeo pod lažnim imenom Saša Kovačević, njegova porodica je pobegla iz luksuznog apartmana s pogledom na marinu za jahte u Kejptaunu.


Sajmon Zar, upravnik luksuznog kompleksa "Marina rezidenšal estejt", potvrdio je novinarima da je Gavrić sa porodicom živeo u tom naselju, ali je odbio da o tome kaže nešto podrobnije.

Koristeći ime Saša Kovačević, Gavrić je 2006. godine sa bosanskim pasošem stigao u Ekvador, da bi 2008, sa turističkom vizom, stigao u Južnu Afriku. Srbiju je napustio 2000. godine, nakon što je osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana
Prema rečima njihovog advokata, Gavrićeva supruga Danijela Lasić se "sklonila sa ćerkama, uplašena za njihovu bezbednost". On kaže da Gavriću "kao poslovnom čoveku u Južnoj Africi nije bilo lako, jer je iz straha za sopstveni život stalno morao da pazi da ne privlači pažnju".

Gavrić je na ime svoje supruge dobio poslovnu vizu u Južnoafričkoj Republici, što mu je omogućilo da u Johanesburgu otvori restoran 2008. godine. Iste godine je registrovao i preduzeće koje se bavilo uvozom i izvozom.


Gavrić je u martu u Kejptaunu učestvovao u pucnjavi, kada je i ranjen. Tada je poginuo njegov prijatelj iz podzemlja Siril Beka. Gavrić se policiji Kejptauna predao u prošli utorak, a u sredu se pojavio pred sudom, oslanjajući se na štap i sa ožiljkom na desnoj ruci.

Prijateljstvo sa Bekom indirektno povezuje Gavrića sa nizom važnih ličnosti južnoafričkog podzemlja, uključujući i pokojnog šefa stiptiz klubova Lolija Džeksona i češkog begunca od pravde Radovana Krejcira.

List piše da Gavrić sada namerava da se na sudu pokuša da spreči da ga izruče Srbiji i da dobije status izbeglice u Južnoj Africi.

Treba vam sajt ili web radio?
Najpovoljnije cene audio striminga
i web dizajna.
www.media017.net


0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.