Reklame


Lekari se bore za život Snežane (43), koju je napao suprug Mirko Gajić (53). Njegovo telo pronađeno juče na gradilištu


NOVI SAD - Užas!
Mirko Gajić (53) iz Novog Sada brutalno je pretukao suprugu Snežanu (43) čekićem na njenom radnom mestu, u novosadskoj piceriji „Karibik“. Pred gostima i radnicima picerije Gajić je ženi zadao nekoliko udaraca čekićem i rukama po glavi, a zatim je pobegao i obesio se u šumi.

Uleteo u piceriju

- Mirko je u noći između četvrtka i petka, oko dva sata posle ponoći, uleteo u piceriju, preskočio pult i počeo besomučno da udara suprugu pesnicama, a onda i čekićem. Pokušali smo da ih razdvojimo, ali je Mirko bio kao razjareni bik. Prestao je da je udara tek kad se Snežana onesvestila, a zatim je pobegao. Odmah smo pozvali policiju i Hitnu pomoć, koja je Snežanu prevezla u Urgentni centar. Retko kad smo pričali o porodici i braku. Ipak, Snežana se jednom prilikom požalila da ima problema kod kuće, zbog čega je već boravila u Sigurnoj ženskoj kući - priča Snežanina koleginica.


Policija se odmah dala u potragu za Mirkom. Potera nije dugo trajala, pošto je juče pre podne na gradilištu u Ulici Augusta Cesareca pronađeno njegovo telo.

- Telo je visilo na sajli zakačenoj za betonski podupirač. Kod Mirka nisu nađena nikakva dokumenta, ali je pored tela bio čekić kojim je napao suprugu - rekao je izvor Kurira iz policije.

Tražila pomoć

Snežana Gajić 
je smeštena na odeljenje intenzivne nege i lekari se bore za njen život. Pregledom je ustanovljeno da je zadobila frakturu lobanje.

- Snežana je bila žrtva porodičnog nasilja. Boravila je s maloletnim detetom u Sigurnoj ženskoj kući od decembra prošle godine do 10. februara. Ona nam se obratila za pomoć jer je suprug bio nasilan prema njoj. Zajedno s nama podnela je 15. decembra tužbu radi zaštite od nasilja u porodici. Sud je njenom suprugu zabranio da njoj i detetu priđe bliže od 100 metara, a bilo mu je zabranjeno i da dolazi na njen posao, kao i u stan - rekla je za Kurir Nada Padejski, rukovodilac Sigurne ženske kuće.

SLAĐANA STOJANOVIĆ


Danima pratio Snežanu
Iako je sud naredio Mirku da ne sme da se približava Snežani, on nije prestajao da je uznemirava.

- Pratio je Snežanu, sačekivao je ispred picerije, čak je dolazio i do Sigurne kuće. Mi smo o tome obavestili policiju, a Snežana je, nakon što je samoinicijativno izašla iz Sigurne kuće, iznajmila stan, u kojem je živela s dvojicom sinova, dok je njen treći sin živeo s devojkom. Poslednji put se Centru za socijalni rad požalila pre tri dana. Rekla je da je suprug prati - kaže Padejski.
 

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.