Reklame


Srpski pevač tražiće od holivudske glumice visoku odštetu za narušen ugled i povređena autorska prava


Uzeće joj sve!
Tužićemo Anđelinu i tražićemo odštetu od milion dolara, izjavio je za Kurir Radiša Urošević, čiju je pesmu „Tebi za ljubav“ holivudska diva iskoristila u filmu „U zemlji krvi i meda“!

Urošević će sudskim putem tražiti od Žolijeve odštetu za narušen ugled i povređena autorska prava, a kao privremenu meru do okončanja procesa zahtevaće zabranu prikazivanja njenog filma u Srbiji.

- Kad joj uzmemo pare, daćemo sve u humanitarne svrhe srpskom narodu. Ja dušu svoju ne prodajem - rekao je Urošević i uputio nas na svog advokata Rodoljuba Stepanovića, koji nam je predočio na koji način će tražiti zaštituRadišinih prava:

- Nesporno da su mom klijentu povređena prava i shodno tome ćemo podneti tužbu. Zakon o autorskim i srodnim pravima predviđa i to da se sudskim putem mogu tražiti privremene mere i pre podizanja tužbe, pa ćemo na taj način tražiti da se u Srbiji zabrani emitovanje filma u kome je pesma „Tebi za ljubav“ zloupotrebljena bez znanja mog klijenta dok se spor ne reši - rekao nam je Stepanović i dodao da će takav zahtev poslati i distributerima ovlašćenim za Srbiju.

Vedrana Rudan: Anđelina je dobila zadatak!

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan osula je na svom blogu žestoku paljbu po filmu „U zemlji krvi i meda“.

„Sme li Anđelina Žoli snimiti ljubavni film o Libijki kojoj su Ameri zatrli svu rodbinu i Amera koji je to učinio? Smela bi jedino kad bi u filmu pokojni Libijci puni ljubavi silovali Amera“, napisala je Rudanova i dodala:

„Ali doći u region i prodavati nam priču o ‘lošim momcima’ i ‘srpskom narodu koji je dobar’ mnogo je lakše. Preciznije, poželjno. Krajnje precizno, Žolijeva je jednostavno dobila zadatak i logistiku... Film Anđeline Žoli o silovanju sigurno je potresan, baš, ono, potresan. Naravno. Ko o silovanju može napraviti bolji film od silovatelja“, poručila je Rudanova

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.