Reklame


Šefovi policije u Johanesburgu sad tvrde da nemaju nikakve dokaze da se balkanski kralj kokaina Darko Šarić ikada nalazio u toj zemlji


KEJPTAUN - Sada im drugi krivi!
Pljevaljski narko-bos Darko Šarić (42), optužen za šverc više od dve tone kokaina i za pranje para, uspeo je da pobegne policiji u Južnoj Africi, a ovo  saznanje na indirektan način potvrdio je i pukovnik Majk Barkhajzen,načelnik Odeljenja za ubistva i teške zločine policije.

- Južnoafrička policija nema dokaze koji bi ukazivali na to da se Darko Šarić stvarno nalazi u Južnoafričkoj Republici! Cela ova spekulacija počela je s netačnim novinskim tekstom, pošto su ovdašnje novine pogrešno citirale našeg portparola, pa je ispalo kao da je on rekao da je Darko Šarić u Južnoj Africi - kaže pukovnik južnoafričke policije Majk Barkhajzen.

On je dodao i da bi bilo nemoguće da se sakrije tako krupna stvar kao što je hapšenje Šarića.


- Pa, Šarićevo hapšenje bi bilo priličan uspeh za nas, zar ne? Kako bismo to sačuvali u tajnosti? Ne, to uopšte nije istina. Sve ovo, cela stvar je počela kad su novine pogrešno citirale našeg portparola, a ostalo je samo proizašlo iz toga - naglasio je Barkhajzen.

Direktor srpske policije Milorad Veljović kaže za CINS da je i policija Srbije dobila iz medija informaciju da je Šarić uhapšen u Južnoj Africi.

- Tu se pojavila informacija i mi smo samo tražili potvrdu. Preko Interpola i preko centrale u Lionu. Međutim, zvanični odgovor iz Južne Afrike do danas nije stigao! Dva ili tri puta smo urgirali, ali do danas nismo dobili bilo kakav odgovor od njih, u smislu da li je on dole lociran ili nije - kazao je Veljović.

Upozoravao i Ivica Dačić

I srpski ministar policije prošle nedelje je izrazio bojazan da bi način na koji je saopšteno da je u Južnoj Africi locirana osoba čiji opis odgovara Darku Šariću mogao biti upozorenje narko-bosu da promeni lokaciju ukoliko se nalazi u toj zemlji.

- Čudan mi je način na koji je južnoafrička policija saopštila ovakvu informaciju. Nesvakidašnji je slučaj da prvo kažete da je neko lociran i da će biti uhapšen za desetak dana. Bojim se da je to neko upozorenje Šariću da promeni lokaciju ako je tamo - naveo je Dačić.

Poternica iz Srbije

Srpsko pravosuđe raspisalo je poternicu za Darkom Šarićem, koji je optužen za šverc više od 2,4 tone kokaina iz Južne Amerike za Evropu. U akciji zaplene droge pod nazivom „Balkanski ratnik“ učestvovale su američka agencija za borbu protiv droge DEA, srpske službe i argentinske vlasti. Šarić je u Srbiji optužen i za pranje novca.

Sporna izjava


Portparol policije Mekintoš Polela izjavio je 4. februara da je „policija fotografisala osobu za koju veruje da je Darko Šarić i da ima dovoljno dokaza da se Šarić nalazi u blizini Kejptauna“.

- On nije uhapšen, ali je pod nadzorom policije. Zasad možemo samo reći da južnoafrička policija ima osnova da veruje da je osoba o kojoj je reč zaista Šarić - rekao je tada Polela.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.