Reklame


Na Kosovu cvetaju korupcija, bezvlašće, kriminal, šverc oružja i droge i trgovina ljudima. Nezaposlenost je oko 45 odsto, bruto nacionalni prihod kao u Severnoj Koreji. Ovako će izgledati Grčka ako propadnu ekonomske i političke refome, piše švedski dnevnik "Ekspresen".
Kosovo je, sa svoja dva miliona stanovnika, jedna velika crna rupa. Od 1999. godine, Zapad je velikodušno "upumpao" pet milijardi evra, pa je zavisnost od pomoći postala deo svakodnevice, a stopa nezaposlenosti iznosi 45 odsto, dvostruko više nego u Grčkoj, piše švedski dnevnik Ekspresen.
kos2.jpg
Tekst je objavljen povodom godišnjice jednostranog proglašenja nezavisnosti.

"Više od polovine, tačnije 107 država članica UN smatraju da je proglašenje nezavisnosti Kosova u suprotnosti sa međunarodnim pravom... Nekoliko država koje su priznale tu balkansku državu zažalilo je što su to učinile", piše švedski list.
"Sa oko dva miliona stanovnika, Kosovo je crna rupa... Bruto nacionalni prihod je kao u Severnoj Koreji, ili Papui Novoj Gvineji... Cvetaju korupcija, bezvlašće, kriminal, šverc oružja i droge i trgovina ljudima", navodi list pozivajući se na izveštaj Europola.
Problemi Kosova se tu ne završavaju, jer je u javnost procurio dokument u kojem NATO premijera Hašima Hačija opisuje kao jednog od lidera organizovanog kriminala, a njegov blizak saradnik Džavit Haliti je optužen za veze sa mafijom.
"Na Kosovu niko ne zna šta radi... EU, UN, vlada, američka ambasada ili mafija... Sve odluke klanovski podeljenog parlamenta ili nefunkcionalne vlade može da obori predstavnik međunarodne zajednice", piše Ekspresen.
List navodi da će za "stavljanje ove države na noge biti potrebne decenije... Biće skupo, ukoliko je uopšte moguće".
"Kosovo kao nacija je Grčka na kvadrat, što nam može dati ideju mračne budućnosti koja očekuje Grčku posle eventualnog ekonomskog i političkog kolapsa", navodi Ekspresen.
kos3.jpg

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.