Reklame


Samo nekoliko dana pošto je na Fejsbuk profilu Muamera ef. Zukorlića postavljen post u kojem se Dan državnosti naziva „Sretenjem zločinaca“, na istoj stranci osvanuo je video-snimak na kojem glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji poručuje šta će se dogoditi ukoliko mu se bude „radilo o glavi“. Putem klipa nazvanog „Muftijin emanet“, Zukorlić kaže da, ukoliko bi ga neko likvidirao, „nijedan beogradski političar narednih 50 godina ne bi smeo da dođe u Sandžak“.

U MUP su nam potvrdili da nemaju informaciju o tome da je Zukorlić ugrožen
- Svi ti koji bi radili o mojoj glavi imaju jednu svoju računicu. Pogotovo što mi znamo ovde da se u Srbiji ništa ne dešava slučajno. Sve ozbiljne likvidacije koje su se desile u Srbiji su planirane - rekao je Zukorlić.

On dalje navodi da je srpska istorija potvrdila da se „likvidacije dešavaju nakon zavere, koja obično ide do vrha države“.

- Mislim da su svesni da je ovo pitanje zajedno sa mnom toliko naraslo da bi to bila opasna igra. U našoj sandžačkoj tradiciji postoje neke relacije koje su kod nekih naroda prevaziđene. Postoji porodična, prijateljska i, ako hoćete, plemenska povezanost, a onda i spremnost da se štiti ono svoje.

To je toliko moćna energija. Pa hajde da budem do kraja iskren - kada bi se tako nešto desilo, ja mislim da narednih 50 godina nijedan beogradski političar ne bi smeo da dođe u Sandžak - poručio je glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji.

Video-snimak „Muftijin emanet“ traje ukupno jedan minut i 23 sekunde i praćen je snažnom muzikom. Posle Zukorlićeve poruke, na istom klipu emitovani su snimci sa, čini se, parade vojske BiH na nekom od stadiona. Takođe, u poslednjim sekundama prikazani su isečci iz rata devedesetih, na kojima se vide vojnici sa zastavama Armije BiH.

List „Dnevni avaz“ objavio je pre nekoliko dana da se priprema atentat na Muamera Zukorlića i da na njemu navodno radi već četiri meseca mešovita grupa kriminalaca u Srbiji.

Nakon saznanja ovih sarajevskih novinina, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji najavio je da će uputiti zvaničan dopis MUP-u Srbije da se utvrdi činjenično stanje o navodnom planu likvidacije Zukorlića.

Ipak, kako „Blic“ saznaje u srpskoj policiji, iz Sandžaka još nije stigla zvanična prijava da mu je život ugrožen.

- Nemamo informaciju da je bezbednost Zukorlića ugrožena, niti je on tražio policijsku zaštitu. Mi pratimo situaciju u Raškoj oblasti i brinemo o bezbednosti javnih ličnosti u tom delu Srbije. Međutim, do nas nije stigla nijedna informacija da je muftijin život ugrožen - kaže dobro obavešteni izvor „Blica“ iz MUP-a Srbije.

VIDEO > "Muftijin emanet":


Političke poruke na Fejsbuku
Na profilu Muamera ef. Zukorlića stoji da ga uređuje grupa omladinca, za koju je „muftija jedini i neprikosnoveni vođa Sandžaka“. Na toj stranici pre nekoliko dana postavljen je post povodom godišnjice Prvog srpskog ustanka i Dana državnosti Srbije, a koji je na njoj označen kao „Sretenje zločinaca“. Poruka je praćena pesmom „Pamti sine, pamti pamti da se nikada zlo ne vrati“, posvećena bošnjačkim žrtvama u ratu u BiH.

„Povodom 200 godina od Prvog srpskog ustanka, povodom genocida nad 100.000 muslimana šeher Biograda, šeher Užica, šeher Valjeva, šeher Niša, šeher Karanvca (danas Kraljevo) i šeher Sjenice od Karađorđa Petrovića i njegovih hajduka - srušenih 500 džamija u Smederevskom Sandžaku (Beogradskom pašaluku ili današnja centralna Srbija) i Dana državnosti Republike Srbije 15. februara - SRETENJE ZLOČINACA...“, piše na Zurkolićevom profilu. Glavni Muftija IZ u Srbiji do danas nije porekao da stoji iza tog posta i stranice.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.