Reklame


Odbegli Pljevljak pod zaštitom mafijaškog klana koji je toliko jak da južnoafrička policija s njim pregovara kad treba nekog da hapsi



BEOGRAD - Umakao!
Pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića (42) sigurnog hapšenja u Južnoj Africi spasli su mafijaši iz te države, saznaje Kurir!
 
- Čim je portparol južnoafričke policije Mekintoš Polela 4. februara u javnost izašao sa informacijom da je Šarić lociran, pozvali smo kolege iz Južne Afrike. Oni su nam potvrdili da je Šarić u blizini Kejptauna i rekli su nam da je pod zaštitom lokalne mafije! Zamolili su nas da se ne mešamo dva-tri dana, dok se sa šefovima te mafije ne dogovore o Šarićevoj sudbini. Naime, ta mafija je toliko jaka da se južnoafrička policija, kako su nam objasnili, dogovara s njima kad treba nekog da uhapsi! Prihvatili smo sugestiju i odlučili da im damo vremena, jer je naš prioritet da Šarić bude iza rešetaka - priča izvor Kurira iz vrha srpske policije.
 
Istovremeno, rukovodstvo srpske policije odlučilo je da pošalje svoje ljude u JAR.
- Naši operativci bili su spremni da krenu, ali su nas kolege iz Južne Afrike zamolile da niko ne dolazi! Rekli su samo da im pošaljemo nalog za Šarićevo hapšenje, što je čudno jer je za Šarićem već raspisana Interpolova poternica! Ipak, poslali smo i taj nalog, dan-dva pre nego što je ministar policije Ivica Dačić službeno otputovao uAustraliju - objašnjava sagovornik Kurira.
 
Međutim, tada je došlo do veleobrta!
- Umesto da Darko Šarić bude uhapšen, načelnik kriminalističke policije Majk Barkhajzen izjavio je da su novinari u stvari pogrešno interpretirali portparola Mekintoša Polelu i da Šarić uopšte nije u Južnoj Africi! Ne znamo šta se dogodilo, ali činjenica je da kolege koje su radile na „slučaju Šarić“ više ne odgovaraju na naše pozive - zaključio je sagovornik Kurira.


Sumnjivi portparol
 
Postupak portparola Mekintoša Polele, koji je 4. februara u javnost izašao sa informacijom da je Šarić lociran, fotografisan i da se njegovo hapšenje očekuje za desetak dana, potpuno je neshvatljiv, smatraju u MUP Srbije!
- Ni kolege iz Južne Afrike s kojima smo kontaktirali nisu sigurne da li je portparol na platnom spisku mafijaša i da li je tom izjavom hteo da upozori Šarića, ili je možda hteo da natera policiju da nešto preduzme - kaže izvor Kurira.
 
„Slučaj Gavrić“
 
O snazi klana koji čuva Šarića svedoči i sledeći podatak.
- Pod zaštitom tog klana bio je i Dobrosav Gavrić, ubica Željka Ražnatovića Arkana! Kad je Gavrić lociran, južnoafrička policija pregovarala je s vođama mafije i posle toga je Gavrić „odlučio“ da se „dobrovoljno preda“ - rekao je sagovornik Kurira.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.