Reklame


Više od 100 stanara dve zgrade u Resavskoj 58 i 60 smrzava se već pet dana, pošto grejanje od ponedeljka po podne ne radi, a radnici JKP „Beogradske elektrane” još ne mogu da otklone kvar. Problem je nastao jer Dragana Mrkonjić, žena ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića, ne dozvoljava radnicima da uđu u njen stan na drugom spratu u Resavskoj 60 i da poprave toplovodnu cev.
Bez grejanja neće da dođu ni fizioterapeuti
Naime, pukla je toplovodna cev između stana broj dva na prvom spratu i stana u kome živi Dragana Mrkonjić na drugom spratu zgrade u Resavskoj 60 i tom prilikom se voda slila skroz do laboratorije u prizemlju višespratnice. Kako bi otklonili kvar na cevi, radnici moraju da uđu u stan Mrkonjića i izbuše zid gde se nalazi ta cev, međutim, to već pet dana Dragana ne dozvoljava. Inače, Milutin Mrkonjić već godinama ne stanuje u tom stanu.

- Stanari stana broj četiri nisu dozvolili da radnici pristupe instalaciji iz njihovog stana, zbog čega je jedna vertikala koja napaja grejna tela u dnevnom boravku blindirana. Zato ćemo se u ponedeljak obratiti Komunalnoj inspekciji sa zahtevom da nam se omogući ulazak u stan - objašnjavaju u JKP „Beogradske elektrane”.

Do tada ostali stanari biće praktično taoci samovolje Dragane Mrkonjić koja živi u stanu broj četiri.

Dragana Mrkonjić sa Milutinom
- Svako od stanara je barem jednom pokucao na njena vrata. U četvrtak je čak deset puta izlazila iz kuće, komšije su se ponudile da joj pomognu ako treba nešto da se pomeri u stanu, ali niko na hodniku nije mogao da je odobrovolji. Danima se smrzavamo. Koristimo grejalice, klima-uređaje, pa čak i rerne. Komšijama su deca dobila temperaturu veću od 39 stepeni, a ja nemam već nekoliko dana terapije za nogu jer fizioterapeut ne može da radi po hladnoći - priča Svetlana Brujić (52).

Ekipa „Blica” juče je pokušala da uđe u stan Mrkonjića, ali niko nije odgovarao na interfon. Zgrada ima portira koji je zapisao ime i prezime novinara i fotoreportera naše redakcije pre nego što im je „dozvolio da pozvone“ na stan broj 4. Kako bi našli neko rešenje, stanari su pokušali da se obrate i Milutinu Mrkonjiću, i to uz pomoć bivšeg ministra policije Radmila Bogdanovića.

- Kontakt s njom ima jedino njen prvi komšija Radmilo Bogdanović. Na njegov nagovor, i Milutin Mrkonjić je zvao Draganu, ali ona nije htela ni da čuje da pusti majstore. Tom prilikom je čak i bacila telefon na pod - priča jedna o stanarki.
Redakcija „Blica” pokušala je juče da stupi u kontakt s Mrkonjićem, ali je on bio nedostupan.

Grejanje stiglo u par stanova

Nedugo pošto je redakcija „Blica” pozvala nadležne u JP „Beogradske elektrane”, jedan broj stanara u obe zgrade u Resavskoj 58 i 60 juče je oko 15 sati dobio grejanje. „Napunili smo vodom ostatak instalacija, pa je grejanje pušteno“, naveli su u ovom preduzeću.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.