Reklame


Lider DS tražio da izborna lista u Kovinu nosi njegovo, a ne Pajtićevo ime, što je razljutilo Vojvođane, koji su zapretili izlaskom iz stranke

Dragan Đilas, Bojan Pajtić, tizer
Đilasovo ponašanje razljutilo Bojana Pajtića
BEOGRAD - Demokratija po Đilasu!

Predsednik DS Dragan Đilas ozbiljno se sukobio s predstavnicima vojvođanskih odbora i potpredsednikom Bojanom Pajtićem, koji su mu zapretili da će kolektivno napustiti stranku, saznaje Kurir. Naime, prema rečima našeg sagovornika, nedavno je letelo perje u centrali stranke, a sve zbog naziva izbore liste za lokalne izbore u vojvođanskoj opštini Kovin, koji treba da se održe početkom aprila.

- Naš odbor doneo je odluku da se lista zove „Izbor za bolju Vojvodinu - dr Bojan Pajtić“. Međutim, Đilas je to stopirao i rekao da će se, dok je on predsednik, lista zvati „Izbor za bolju Vojvodinu - Dragan Đilas“. Došli smo u centralu stranke i rekli da će ceo odbor da napusti DS ako se lista bude zvala po Đilasu, jer je on u ovom trenutku veoma nepopularan, za razliku od Pajtića. Nikada, ali nikada nosilac liste nije bio neko ko nije iz Vojvodine, a reč je lokalnim izborima. Pajtića je ovakav Đilasov stav prilično iznervirao jer je on najzaslužniji za dobre rezultate u Vojvodini - kaže izvor Kurira.

I jedan od viđenijih demokrata kaže da u stranci sve manje shvataju poteze novog predsednika.

- Vojvođani i Pajtić s razlogom su se pobunili jer je logično da u nazivu liste stoji Bojanovo ime. Prvo, on predstavlja Vojvodinu, a s druge strane tačno je da je Đilasov rejting u opadanju - kaže sagovornik Kurira i ističe da iz razumljivih razloga ne može da se predstavi.

Zvaničnu potvrdu naših informaciju juče nije bilo moguće dobiti. Na telefon potpredsednika DS Bojana Pajtića javila se sekretarica, koja nam je nam je rekla da je on na sastanku, ali da će mu naša informacija sigurno biti preneta. Do zaključenja ovog broja odgovor iz Pajtićevog kabineta nije stigao.

Takođe, ni Đilasovi predstavnici za medije, kao i obično, nisu odgovarali na pozive i poruke novinara Kurira. Novopečena portparolka DS Aleksandra Jerkov za Kurir je samo kratko odgovorila da nema komentar. Takođe, na telefone OO DS u Kovinu niko nije odgovarao.
Petrović predstavio klub

Dušan Petrović, šef poslaničkog kluba Zajedno za Srbiju, rekao je da će biti opozicija Vladi, a podržavaće sve evropske zakone i akte.
- U Srbiji vlada veliko interesovanje za naš novi klub i moguće je da relativno brzo on bude pretvoren i u adekvatan politički oblik - najavio je Petrović.


Rakić izbegao sednicu

Na sednici Predsedništva stranke pre dva dana nije se pojavio potpredsednik Miodrag Miki Rakić, saznaje Kurir. Iako se spekulisalo da je i on u svađi sa Đilasom, drugi izvori tvrde da se nije pojavio zbog virusa gripa.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.