Reklame


Kuda je Marko Bulat naumio sa slikom svetog Teodora Tirona u rukama, nije nam poznato, a mi smo ga uslikali na Akademiji lepih umetnosti pri srpskoj Parvoslavnoj crkvi u momentima kada je završavao svoje delo, sa kojim se potom uputio iz ove obrazovne ustanove pravo na ulicu.

Popularni pevač napustio Akademiju lepih umetnosti SPC  sa svojom slikom  u ruci i uputio se u nepoznatom pravcu
Popularni pevač napustio Akademiju lepih umetnosti SPC sa svojom slikom u ruci i uputio se u nepoznatom pravcu | Foto: Nebojša Marković
Bulat je, koliko znamo, trenutno na trećoj godini fakulteta za freskoslikarstvo, a njegov boravak u ovoj ustanovi jasan je dokaz tome, no zbog čega svoje remek delo nije ostavio na fakultetu, samo on zna.
Marko Bulat
Marko Bulat | Foto: Nebojša Marković

Moguće je da mu se slika Teodora Tirona nije dopala, pa je odlučio da je se ratosilja, ali je verovatnije da mu se svidela, pa da ju je zbog toga poneo kući, a možda i namenio za poklon nekoj dragoj osobi.
Marko Bulat
Marko Bulat | Foto: Nebojša Marković

Marko, koji je svoje praktično znanje sticao u crkvi u Krupnju posvećenoj Vaznesenju Gospodnjem koju je živopisao, na akademiji je stekao znanje, a uskoro će i zvanje. Samo da nam splavovi i klubovi ne ostanu prazni!

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.