Reklame


Snežana Đorđević, direktorka Osnovne škole „Sveti Sava“ u Batočini i funkcionerka lokalnog odbora DS-a, zabranila je nedavno đacima da za vreme velikog odmora napuštaju školu, a problem kupovine užine rešen je tako što je Živoslav Pavlović, odbornik vladajućeg DS-a u Skupštini opštine Batočina i vlasnik restorana „Kapija Šumadije“, u školskom dvorištu postavio kiosk za prodaju brze hrane, za koji školi plaća mesečni zakup od svega 2.000 dinara, saznaje „Alo!“.

Kiosk u OŠ „Sveti Sava“
Kiosk u OŠ „Sveti Sava“
Zbog ovakve odluke, neki roditelji su ogorčeni jer deca više nemaju izbor pri kupovini užine, već su primorana da kupuju samo one prozivode koji se prodaju u tom kiosku. Među roditeljima ima i onih koji smatraju da je postupak direktorke škole isključivo politički motivisan.

SNS: Ispitaćemo sve!
Dragan Biočanin, šef opozicione odborničke grupe SNS-a u SO Batočina, kaže da će nakon što preuzmu vlast od DS-a obelodaniti tužilaštvu i policiji ko je sve ispumpavao novac iz budžeta opštine, vrtića, škole... „Dan škole proslavlja se u kafani odbornika DS-a Živoslava Pavlovića. Građevinski radovi na školi su bili povereni firmi visokog funkcionera DS-a iz Batočine. Zbog korupcije i sukoba interesa, opština Batočina stagnira i zato su se SNS, SPS i Zajedno za Šumadiju dogovorili o preuzimanju vlasti“, kaže on.
- Direktorka je prvi put u istoriji ove škole ograničila slobodu kretanja za oko 800 učenika, a sve kako bi se favorizovao jedan ugostitelj, koji je ujedno i odbornik DS-a. To nije slučajno, jer je direktorka istovremeno predsednica Izvršnog odbora DS-a u Batočini - kaže za „Alo!“ revoltirani roditelj, koji je želeo da ostane anoniman.

S druge strane, direktorka OŠ “Sveti Sava” Snežana Đorđević odbacuje optužbe da je u sukobu interesa i tvrdi da je odluku o zabrani izlaska đaka iz školskog dvorišta doneo Savet roditelja “zbog efikasnijeg procesa nastave”.

- Deca su po 15 minuta kasnila na treći čas zbog kupovine užine izvan škole.
Savet roditelja je doneo odluku da se raspiše javni poziv za postavljanje kioska u dvorištu škole i na oglas se javio samo jedan ugostitelj. Naš glavni kriterijum je bio da cena užine koja se prodaje bude povoljna i ne vidim da tu ima sukoba interesa. Ako je neko odbornik, znači li to da on ne treba da se bavi nijednim drugim poslom? - kaže za “Alo!” Snežana Đorđević.

Živoslav Pavlović, odbornik DS-a i ugostitelj iz Batočine, kaže da ga direktorka škole i stranačka koleginica nije protežirala i da ne očekuje profit, uprkos velikom broju učenika.

- Odakle vama informacija o mom kiosku? Lokaciju za kiosk sam dobio na tenderu, a od opštine sam dobio sve potrebne dozvole. Ako je to sukob interesa i ako sam došao u školu da zaradim pare, onda to stvarno ne bi imalo smisla. Imam kafanu i taj kiosk mi ništa ne znači. Ne vidim kako bih mogao da profitiram na prodaji sendviča, pljeskavica i sokova. Eto, mi smo se dogovorili da zakupnina bude nekih 2.000 dinara mesečno i da uz to školi posebno plaćam struju - kaže Pavlović za „Alo!“.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.