Reklame


Džena Miskevidž, sestričina vođe Sajentologa, otkrila zastrašujuće detalje o životu unutar kulta
Šokantno: Kako sam pobegla iz kandži Sajentologa
Džena je ispričala da ju je Crkva držala odvojenom od roditelja, od 12. do 18. godine majku je videla dva puta, unutar Crkve nisu imali internet ni televizor i ništa nisu mogli da urade bez dozvole starešina.

Njen ujak je Dejvid Miskevidž, vođa Sajentološke crkve, a njegova supruga je 2007. godine misteriozno nestala. Od tada nije viđena u javnosti, a sumnja se i da je drže zatvorenu, dok drugi tvrde da je preminula od raka. Advokat ove crkve je izjavio da nije tačno da je nestala, ali je niko od tada nije video.
Džena je u svojoj knjizi "Moj tajni život unutar sajentologije i moje teško bekstvo" otkrila kako je odrastala i kako je uspela da pobegne. Ona tvrdi da je ćerka Toma Kruza i Kejti Holms, Suri, imala veliku sreću što ju je majka izbavila iz kandži ove sekte i što je odlučila da napusti poznatog glumca.
"Ne znam šta će se desiti sa Suri i njenim odnosom sa majkom, ali znam da su sajentolozi uništili moju porodicu", izjavila je Džena.
Džena je odgajana u vrtiću koji je u sklopu Sajentološke crkve, posle čega su je poslali na ranč u kalifornijsku pustinju gde je dane provodila razbijajući kamenje na dnu rečnog korita. Kada je napunila 13 godina, nad njom je sprovedena prva "revizija" gde su je ispitali o seksualnom životu.Starešine je interesovalo da li praktikuje masturbaciju i ima li homoseksualne osećaje, a prema njenim tvrdnjama, ovim intimnim informacijama su ih kasnije ucenjivali.
Dejvid Miskevidž, vođa Sajentološke crkveDejvid Miskevidž, vođa Sajentološke crkve
Sa 16 godina se zaljubila u dečka koji je takođe pripadao sajentologiji, a kada su starešine saznale da je sa njim vodila ljubav na krovu crkve, on je odveden na "čišćenje", a ona je pokušala da izvrši samoubistvo skokom sa zgrade.

Posle nekog vremena, crkva je dopustila njihov brak, a ceremoniju su im održali u središtu Crkve u Los Anđelesu, bez prisustva njene porodice. Nisu smeli da odu na medeni mesec i odmah potom su ih poslali na rad.

Dženini roditelji su napustili crkvu kada je ona imala 16 godina, a u narednih pet godina, zbog politike crkve joj nije bio dopušten nikakav kontak sa njima. Pokušala je nekoliko puta da im pošalje pismo, ali su pisma presretana, tako da nikada nisu stigla do njenih roditelja, a prvi telefonski poziv su joj dopustili tek sledeće godine.
Zgrada Sajentološke crkve u Los AnđelesuZgrada Sajentološke crkve u Los Anđelesu
Džena i suprug su kasnije poslati u Australiju, u sklopu programa razmene. Tamo je prvi put došla u kontakt sa internetom, koji je, kao i televizija bio zabranjen. Tada je saznala za negativne komentare o njenom ujaku, vođi Sajentološke crkve, Dejvidu Miskevidžu. Prelomni trenutak koji je naterao da izađe iz Crkve je bio kada je htela da postane majka, što u elitnom krugu unutar Crkve, Si Orgs (Sea Orgs), nije dozvoljeno.

Posle mukotrpne borbe uspela je da izađe, a potom je zajedno sa još dve devojke pokrenula internet stranicu Exscientologykids.com (Bivša deca sajentologije). Ideja osnivanja ove stranice je pružanje podrške svim ljudima koji su uspeli da izađu iz Crkve, kao i mogućnost da sa drugima podele svoja iskustva.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.