Reklame



Državljanin BiH Adis Medunjanin (28) svrstan je na deveto mesto među deset najopasnijih terorista u svetu u 2012. godini. Ovu listu najopasnijih terorista sačinio je američki Si-En-En. Medunjaninova majka je Srebreničanka, a otac iz područja Plava, tromeđe Crne Gore, Srbije i Kosova.

Adis Medunjanin je 16. novembra prošle godine osuđen u SAD na kaznu doživotnog zatvora kao operativac Al kaide koji je po naređenju pakistanskih militantnih lidera planirao teroristički napad na podzemnu železnicu u Njujorku.

On je takođe bio član terorističke grupe koju je predvodio Nadžibulah Zazija, a vlasti su ga zaustavile samo nekoliko dana pre ostvarenja namere. Tokom suđenja, advokati odbrane su priznali da je Medunjanin želio da se bori za talibane, ali su insistirali da se on nikada nije saglasio da širi smrt i razaranje u gradu u kojem živi i njegova porodica.

Američko tužilaštvo saopštilo je tokom suđenja da su Medunjanin i još dvojica optuženih obučavani u kampu Al kaide, gde je od njih zatraženo da izvedu samoubilački napad u SAD.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.