Reklame


Ronioci nisu uspeli da pronađu delove meteora u jezeru Čebarkul u Rusiji, saopšteno je iz Ministarstva za vanredne situacije Rusije. Ruske vlasti su posle pada meteora objavile fotografije kratera u zaleđenom jezeru gde je navodno završio najveći komad meteora.
Rupa u jezeru ostala, a delova  meteora nigde
 
"Ronioci su završili pretraživanje jezera. Delovi meteora nisu pronađeni", rekla je portparol Ministarstva za vanredne situacije Irina Rosijus.

Jedan od članova ronilačkog tima ruskim medijima je rekao da je vidljivost vode zbog gustog mulja bila vrlo slaba. Genadij Oniščenko, šef ruske sanitarne službe, izjavio je da je obavljena analiza vode u jezeru i ispitana je radioaktivnost. Za sada nisu uočene vrednosti iznad dozvoljenih granica. 
Staklorescima u Čeljabinsku posao cveta
 

Prema poslednjim zvaničnim brojkama, zbog pada meteora povređeno je 1.158 ljudi, među kojima 289 dece. U bolnici je i dalje 52 ljudi, među kojima 13 dece. Nekoliko osoba koje su u petak hospitalizirane u međuvremenu su puštene iz bolnice. Dve osobe koje su bile u kritičnom stanju dobro se oporavljaju.

Sanacija štete već je započela. U obnovi učestvuje oko 24.000 ljudi. Skoro trećina oštećenih zgrada već je sanirana, a sve ostale popravke trebalo bi ida budu gotove u narednih nedelju dana. Deo troškova za sanaciju štete pokriće se iz ruske državne kase, a oko 500 miliona rubalja prikupiće se kreditnim zaduženjem.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.