Reklame


Holuvudski glumac Tom Henks izjavio je u emisiji kablovske stanice "E!" da je Kosovo oduvek bilo srpsko i da će jednog dana Srbi uspeti da vrate svoju zemlju
Tom Henks: Kosovo je oduvek bilo srpsko
Povodom snimanja filma o istorijatu nastanka Izraelske države u produkciji Stiva Spilberga, uporedio Jevreje sa stradanjem kosovskih Srba.

"Jevreji su tokom Drugog svetskog rata pretrpeli pogrom holokausta a da ne govorim šta im se sve dešavalo stotinama godinama ranije. I pored svega toga nikada nisu gubili veru u svoje korene i da će vratiti svoju zemlju pa su se ceo jedan milenijum pozdravljali sa "Dogodine u Jerusalimu". Sličan slučaj imamo i danas kada je reč o Kosovu" izjavio je ovaj poznati holivudski glumac.

"Tamo su nekada živeli Srbi, podizali manastire i imali svoje kraljeve a onda su došli Albanci i proterali Srbe. Krajem 20 veka na Srbe su padale i NATO bombe ali oni i dalje ne žele da priznaju da je Kosovo samostalna država i govore "Kosovo je Srbija", poput Jevreja nekada koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju, pa možda to bude slučaj i sa Srbima" zaključio je Henks.

0 коментара:

Постави коментар