Reklame

Alija nije znao, niti bi odobrio ovaj masakar
Ni posle 21 godine niko još nije odgovarao za počinjeni masakr u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, počinjenom 3. maja 1992. godine.
Tada je ubiveno 42, ranjeno 73 i zarobljeno 215 pripadnika JNA, koji su napuštali Sarajevo i pod garancijom UNPROFOR-a i samog predsednika BiH Alije Izetbegovica, pokušalo da prodje do Lukavice.
Kolona je na pola presečena i zadnji deo kolone na brutalan i zverski način uništen.
Mnogo je bilo novinskih članaka, televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, izjava političara, svedoka, učesnika ovog strašnog dogadjaja, ali, ruka pravde do sada nije dosegla niti do naredbodavca, niti do izvršilaca jednog od najgnusnijih zločina u vreme sukoba u bivšoj Jugoslaviji.
Medjutim, sve je jasno i svima su jasne činjenice. Jer, o svemu postoji snimljeni i dokumentovani materijal, video zapisi, koji nepobitno dokazuju, ko je kriv, a ko nije. Ko je znao, a ko nije.
Ne želimo da vas opterećujemo ponovnim ponavljanjeem priče i toga, kako i šta se dogodilo, medjutim, svako može doći do jednog veoma jednostavnog zaključka.
Za masakar vojnika i starešina JNA u Dobrovoljačkoj ulici nije znao ondašnji prvi čovek države, Alija Izetbegović, niti je želeo da do njega dodje, ako ni zbog čega drugog, makar i zbog činjenice da se i on sam, sa svojom ćerkom nalazio u toj istoj koloni.
Ejup Ganić, on na duši nosi (ako je ima) pobivne nevine ljude
Kada Alija nije bio u Sarajevu, kada je bio odsutan, O SVEMU je odlučivao Ejup Ganić.
Dakle, on je najodgovorniji za počinjeni masakr.
Pravda i dalje ćuti.
Jedno je izvesno, pravog pomirenja i suživota naroda na prostorima Bosne i Hercegovine, nema i neće biti dok se svi zločinci ne izvedu pred lice pravde i odgovaraju za učinjeno. Ma kojoj nacionalnoj grupaciji pripadali.
Bez dobre volje, da se zločin iz Dobrovoljačke stavi pred lice pravde, nema nade u suživot i medjusobno povrenje.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.