Reklame

NATO planira da vojno napadne Srbiju
Vojni analitičari u NATO-u i Pentagonu pažljivo prate svaki korak novih srpskih vlasti. Preti opasnost, da sve ono što je uradjeno u potčinjavanju i stavljanju Srbije pod kontrolu, ode u propast. Nakon vojne intervencije 1999. godine, kada je razorena privreda, smenjen je Milošević i njegov režim. Na vlast su dovedene političke snage, koje su za zadatak imale da dodatno oslabe i rasture Srbiju. U proteklih desetak godina su i uspeli. Srba ima manje, za 10 godina, prema poslednjemo popisu, nego što ih je izginulo u svim ratnim sukobima tokom XX veka.
Ali, s obzirom da šarene laže i priče o blagostanju kada Srbija udje u EU, više nemaju toliko efekta, gladan srpski gradjanin više ne veruje u to da će mu biti bolje, kada i zvanično dobije sertifikat da je sluga Nemcima , Francuzima i Englezima.
Na vlasti su opet oni, koji baš i ne vole preterano zapad i sve se više okreću Rusiji kao ekonomskom i vojnom partneru.
Od namere NATO-a da Srbiji, za vojsku Srbije proda vojnu opremu i naoružanje, kako stoje stvari neće biti ništa. Gube ogroman novac, jer Rusija to nudi po daleko povoljnijim uslovima, naoružanje, naročito avione.
Sistem PVO S300, kupljen pre ravno 20 godina, verovatno će narednih meseci biti isporučen Srbiji. To znači, da bi u slučaju vazdušnih udara po Srbiji, NATO pretrpeo velike gubitke.
Neki američki generali predlažu blic akciju, koja bi se sprovela do kraja godine, trajala nekoliko dana. U Madjarskoj su u najvećoj pripravnosti dve oklopne brigade, koje bi munjevitom akcijom, uz podršku avijacije kroz Vojvodinu prodrle do Beograda. Sa zapada bi iz hrvatske vojske u Srbiju ušlo oko 5000 pripadnika hrvatske vojske, a iz iz pravca Makedonije dolinom južne morave do Niša bi došle takodje dve oklopne brigade.
Sa Kosova i Metohije, preko Merdara u Srbiju bi ušao Kosovski Zaštitini Korpus, sa delom snaga KFORA, koji će se pojačati i povećati. U Raškoj oblasti bi se organizovala pobuna Muslimana, za koje je već spremljeno naoružanje i već formirane vojne jedinice jačine jednog korpusa, koje bi držale taj prostor Srbije.
Rumunija i Bugarska bi, kao članice natoa, protiv svoje volje morale da pošalju vojne trupe, a glavni pravac napada Bugarskih trupa bio bi Pirot - Niš, sa ciljem da se spoje sa snagama iz Makedonije i sa Kosmeta.
Vazdušni prostor Rumunije i Bugarske, kao i svih okolnih zemalja bio bi pod kontrolom avijacije NATO-a, zbog eventualnog pokušaja pomoći Rusije Srbiji.
Vojska Srbije i onako ne predstavlja repsektabilnu vojnu silu, tako da sama, ne bi mogla da puno učini na odbrani zemlje. Veći problem bi bili pripradndici MUP-a koji su daleko brojniji i koji bi u eventualnoj situaciji mogli pružiti otpor.
Ovako nešto, kako smatraju u Pentagonu, mora se što pre uraditi, jer, postoji ozbiljna opasnost, da u skorije vreme Srbija postane i vojni partner Ruske Federacije, a Rusija napravi vojne baze u Srbiji. Onda bi bilo prekasno, ukoliko bi se to dogodilo.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.