Reklame

Almes Nedin iz Prištine (35) imao nameru da se baci sa zgrade Generalštaba u Kneza Miloša. Drama trajala gotovo tri sata. Pregovarački tim MUP ga ubedio da siđe

GOTOVO tri sata trajala je drama u Ulici kneza Miloša. Albanac Almes Nedin (35) hteo je da skoči sa sedmog sprata zgrade nekadašnjeg Generalštaba. Na sreću, sve se dobro završilo. Nedin je spasen, a njegovi problemi, zbog kojih se odlučio na ovaj korak, najverovatnije da će uskoro biti i rešeni.
Kako je Nedin dospeo u dobro čuvanu zgradu Generalštaba i dalje je nepoznanica. Pretpostavlja se da je iskoristio trenutak nepažnje vojnika koji čuvaju objekat, popeo se na trafo koji se nalazi na uglu Kneza Miloša i Nemanjine, preskočio ogradu i obreo se u porušenom zdanju.
Da se potencijalni samoubica, oko 17 časova, nalazi na sedmom spratu Generalštaba i da posle razgovora mobilnim telefonom namerava da skoči, primetio je jedan od prolaznika. Odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

BOMBARDOVANjEALMES Nedin je inače, do 1999. godine i bombardovanja, živeo u Prištini, gde je posedovao veliku firmu. Međutim, tokom bombardovanja, posao mu je propao i on se s porodicom preselio u Beograd. Živi u iznajmljenom stanu na Zvezdari, za koji zbog neisplaćenih zarada, više nije imao novca.
Dr Nada Macura, potvrđuje ovu informaciju za "Novosti" i kaže da je Hitna pomoć primila poziv u 16.54, o tome da neko hoće da skoči sa zgrade Ministarstva odbrane, ali u Birčaninovoj ulici 5. Ispostavilo se da adresa nije prava, ali da se drama zaista događa u neposrednom komšiluku.
Kako god bilo, u Kneza Miloša, kao i okolne ulice, ubrzo su prispeli policija, tri vatrogasna vozila sa više od 20 vatrogasaca, Hitna pomoć, kao i pregovarački tim MUP Srbije.
Prema prvim informacijama, kojima je policija raspolagala, Nedin je delovao kao veoma trezven čovek, koji nije sklon suicidu, ali je ovim načinom, svesno, želeo da privuče pažnju na sebe i pokuša da reši problem u kojem se našao. Ipak, kako je vreme odmicalo, Nedin je bivao sve nervozniji. Palio je cigaretu za cigaretom, sedeo, ustajao, šetao...
Na samoubistvo se, kako je rekao pregovaračkom timu, odlučio jer mu poslodavac duguje novac, odnosno desetak neiplaćenih plata, što sve skupa iznosi oko 16.000 evra. Nedin je sve vreme, u ruci držao papir firme i ime izvesnog Bojana Radovanovića, koji mu navodno duguje neisplaćene a pošteno zarađene zarade.
USPOREN SAOBRAĆAJISPRED zgrade Generalštaba u ponedeljak su se okupile brojne novinarske ekipe, kao i znatiželjni građani. Saobraćaj se, bez obzira na sveobuhvatnu situaciju, nesmetano odvijao, ali su ipak neki vozači zaustavljali svoja vozila, kako bi i oni, na tren, videli šta se to događa na sedmom spratu Generalštaba.
O kom Bojanu Radovanoviću je reč, policija ispituje još uvek. Međutim, prema prvim, nezvaničnim informacijama, moguće da je reč o nekadašnjem prvom čoveku Fudbalskog kluba Novi Pazar, koji je svojevremeno i hapšen i optuživan za zloupotrebu položaja, jer je uz falsifikovana dokumenta uspeo da prevari jednu srpsku banku i ošteti je za skoro pet miliona evra.
U svakom slučaju, posle gotovo tri sata pregovaranja i ubeđivanja da samoubistvo nije rešenje za njegove probleme, tridesetpetogodišnji Almes Nedin je odustao od namere da skoči i predao se policiji. Posle toga, vozilom Hitne pomoći, prevezen je u bolnicu "Laza Lazarević".
Istraga o ovom slučaju se nastavlja. Međutim, kako je potvrdila Tatjana Kljun, koordinator pregovaračkog tima MUP Srbije, razlog drame je zaista bio egzistencijalne prirode:
- On već duže vreme živi u Beogradu sa porodicom, suprugom koja je nezaposlena i maloletnim detetom - objasnila je Kljunova. - Problem je u tome što mu firma u kojoj radi duguje nekoliko plata zbog čega je u teškoj finansijskoj situaciji, koju je pokušao da reši sam, samoubistvom. Srećom, u tome smo ga sprečili.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.