Reklame


Darko Pilović (24) iz kraljevačkog sela Samaila, koji je osumnjičen da je sa Nedeljkom (31) i Radenkom Tešićem (33) iz Goričana aprila 2010. u Lipnici ubio Miloja Ostojića i Dejana Kolovića, priznao je tokom rekonstrukcije ovog zločina da je 20. septembra nakon svađe ubio i strinu Jagodu Pilović u njenom stanu u Kraljevu. Policija intenzivno proverava da li su Pilović i njegova grupa umešani i u dva ubistva koja su se prošle godine dogodila na teritoriji Novog Pazara.
Kuća u kojoj je Pilović ubio Miloju Ostojića i Dejana Kolovića
Kako „Blic“ saznaje, proverava se da li je Pilović učestvovao i u dvostrukom ubistvu u Novom Pazaru.

Kada su pripadnici čačanske policije nakon dve i po godine operativnog rada u septembru uhapsili Pilovića i Tešiće zbog više od 30 razbojništava i teških krađa, nisu mogli ni da naslute da su uhvatili zločince koji su možda umešani u nekoliko svirepih ubistava.


Ubica Darko Pilović
Tokom saslušanja Pilovića i Nedeljka i Radenka Tešića, pred istražnim sudijom Osnovnog suda u Čačku jedan od njih je priznao da su sva trojica počinila dvostruko ubistvo u Lipnici, koje je šokiralo javnost u Čačku.
 
Žrtve trojice ubica Miloje Ostojić (59) i njegov sestrić Dejan Kolović (33) živeli su sami na imanju, a usmrćeni su hicima iz pištolja i udarcima sekirom i nožem po glavi i telu. Pretpostavlja se da je motiv ubistva novac koji su hteli da uzmu od Ostojića i Kolovića, a ovi nisu hteli da im ga daju.

Nedeljko Tešić
Međutim, tokom rekonstrukcije ovog zlodela, jedan od vinovnika, Pilović, priznao je da ovo ubistvo nije jedino koje je počinio. On je rekao da je 20. septembra, dan pre nego što ga je policija uhapsila zbog sasvim drugih krivičnih dela, ubio strinu Jagodu Pilović (63) u njenom stanu u Kraljevu.

- Njih dvoje su u stanu pili kafu i razgovarali, kad je došlo do svađe oko novca koji ona nije htela da mu pozajmi. Pilović se zbog toga iznervirao i naneo joj više udaraca u glavu tupim predmetom, od čega je ona preminula - rekao nam je izvor iz istrage.

Radoslav Tešić
Ovo Pilovićevo priznanje moglo bi da odmota klupko još nekoliko nerazjašnjenih zločina počinjenih u poslednjih godinu dana na području zapadne i jugozapadne Srbije.

Policija intenzivno proverava da li su Pilović i njegova grupa umešani i u dva ubistva koja su se prošle godine dogodila na teritoriji Novog Pazara, ali iz istrage nisu hteli da preciziraju o kojim se slučajevima konkretno radi.

Ubice pomagale porodici žrtava da požanju pšenicu


Milijanka Dukanac
Seljani Lipnice i okolnih sela šokirani su saznanjem da su u ove zločine najverovatnije umešane njihove komšije koje su viđali svakodnevno. Posebno je ogorčena Milijanka Dukanac, majka i sestra ubijenih Dejana i Miloja.

- Dvojica od trojice uhapšenih su moje komšije. Da sve bude jezivije, pre mesec dana pomagali su suprugu i meni da požanjemo pšenicu. Još drhtim kada se setim da su me gledali pravo u oči, da smo se zajedno šalili i smejali i da su me tešili zbog velikog gubitka i lažno saosećali s mojom tugom - kroz plač se pita Milijanka.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.