Reklame


Agentice izraelske tajne službe Mosad, u anonimnoj ispovesti za tamošnji ženski magazin "Lady Globes" pričale su o svom životu, ali su otkrile i detalje vezane za njihov rad u službi
Ispovest agentica Mosada: Sve osim seksa je dozvoljeno
Pet agentica Mosada pričale su o svom životu, ali je svakako najzapaženiji deo ispovesti onaj koji se odnosi na njihov rad u službi.
 
- Žena sa osmehom ima veće šanse da joj "posao" uspe - kazala je jedna od agentica.
 
- Koristimo našu ženstvenost jer je svako oružje legitimno - komentarisala je Efrat, druga agentica. - Ali, ukoliko bi neka od nas slučajno i pomislila da je dobar način da uspemo da odradimo zadatak da spavamo sa šefom kancelarije Ahmadinedžada, u Mosadu nam ne bi dozvolili da to uradimo. Zavođenje nam je dopušteno, ali seks nikako - tvrdi Efrat.
 
Žive film uživo
 
Jedna od poznatijih akcija izraelskog Mosada, gde su njihove žene agenti imale glavnu ulogu, bila je 1986. godine. Tada je izvesna Sindi namamila Mordečaija Vanunua, tehničara koji im je otkrio informacije o izraelskom nuklearnom programu. Tamo su ga drogirali, oteli i tajno poslali u Izrael, gde je osuđen na 18 godina zatvora. Agentice tvrde da se neretko osećaju kao da "žive film uživo".
 
Tridesetosmogodišnja Ela, kaže da je sve podredila poslu. - Kada krećem na posao, ostavljam svoju sigurnu kuću, supruga i troje dece. Uvek se rastajemo sa "knedlom u grlu" - kaže ona.
 
Žene su u Mosadu superiornije od muškaraca
 
U službi opstaju samo retke. Hiljade devojaka koje se jave sa željom da rade u Mosadu, nakon dvogodišnje edukacije ipak ne prime u službu. One koje se ne nose dobro sa pritiscima ili čije komunikacijske sposobnosti nisu dobre sigurno ne mogu ući u službu.
 
Agentice su rekle kako je danas u Mosadu podjednak broj žena i muškaraca. 
- Žene su superiornije u igranju uloga i bolje od muškaraca u situacijama kada treba obuzdati sopstveni ego da bi se popstigao cilj - rekao je Tamir Pardo, jedan od šefova u Mosadu. Imaju sposobnost da rade više stvari odjednom - zaključuje Pardo.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.