Reklame


Preminula 24 sata posle ispijanja dve limenke "monster enerdžija". Roditelji podneli tužbu, dok kompanija negira da ima bilo kakve veze sa tragičnom smrću

Monster enerdži ubica sa reklamom
Četrnaestogodišnja Anais Furnije, iz Merilenda, umrla je od posledica srčanog udara posle dva popijena energetska pića "monster enerdži", koji drži čak 39 odsto američkog tržišta!
Porodica je tužila kompaniju "Monster bevera", dok je američka Uprava za hranu i lekove (FDA) saopštila da istražuje pet smrtnih slučajeva povezanih sa ovim pićem i slučaj smrti od srčanog udara. Inače, ovaj slučaj uzrokovao je pad akcija kompanije "Monster" za 14 odsto.
Anais Furnije umrla je 23. decembra 2011. od srčanog udara izazvanog "kofeinskom toksičnošću", 24 sata posle ispijanja dve limenke "monstera". FDA je izvestila da su ljudi imali neželjene reakcije nakon što su konzumirali "monster enerdži" piće, koje sadrže 240 miligrama kofeina. To je sedam puta veća količina od procenta u jednoj limenki koka-kole.
Inače, sličan slučaj dogodio se u Merilendu. Naime, autopsijom je otkriveno da je jedna tinejdžerka iz Hagerstauna umrla od srčanr aritmije zbog kofeina jer je zbog toksina bila otežana sposobnost njenog srca da pumpa krv. Patolog je takođe utvrdio da je ona imala nasledni kardio-poremećaj.

Roditelji preminule Anais Vendi Kroslend i Ričard Furnije tvrde da je kompanije morala da upozori na rizike od ispijanja. Kompanija naglašava da je "monster enerdži drink" na svom sajtu reklamiran kao "ubica energetskog pića". Na konzervama su ispisane oznake na kojima se navodi da se piće ne preporučuje deci i ljudima osetljivim na kofein.
Kompanije "Monster" saopštila je da ne veruje da njena pića "na bilo koji način imaju veze sa smrću Anais Furnije i dodala da će se odlučno braniti na sudu.
Anais FurnijeAnais Furnije

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.