Reklame


Đaci srednje škole “Pijemont” u Kaliforniji osnovali su svojevrsnu ligu u seksu, koju su nazvali "Liga drolja". Devojke su u "ligu” regrutovane uglavnom mimo svog znanja, dok su mladići skupljali poene na osnovu svog "dokumentovanog angažmana u seksualnim aktivnostima" s njima.

Đaci srednje škole “Pijemont” u Kaliforniji osnovali su svojevrsnu ligu u seksu
Školski zvaničnici su otkrili postojanje ove lige tek posle šest godina, ali još ne znaju ko ju je osnovao. U izveštaju sastavljenom posle istrage navodi se, međutim, i da su mnogi učenici oba pola u aktivnostima "lige" učestvovali pod pritiskom ili podlegavši manipulacijama, iz želje da se uklope, pod dejstvom alkohola ili iz straha da ne naljute starije drugove.

Roditelji su o ovim zbivanjima obavešteni cirkularnim pismom, kako bi bili svesni šta se sa njihovom decom događalo i kako bi u saradnji sa školom tinejdžerima pružili podršku i naučili ih da se “međusobno odnose sa dostojanstvom i poštovanjem”. U pismu se upozorava i da događaju "ne treba umanjivati značaj, ali ga ne treba ni satanizovati", jer i u drugim američklim srednjim školama ima sličnih pojava.

Neki roditelji su takvom akcijom škole zadovoljni, dok drugi smatraju da je trebalo da bude sprovedena prava istraga i da krivci budu kažnjeni. Škola, međutim, ne raspolaže tačnim podacima o tome ko je u aktivnostima lige učestvovao, kao organizator ili kao žrtva, niti smatra da je njen posao da u tom smislu sprovodi istragu, jer se "delatnost" lige nije odvijala na školskom zemljištu i ona za nju nije odgovorna.

VIDEO > TV prilog o "Ligi drolja": 

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.