Reklame

Vojnici su ušli u tunele terorista i videli hemijske agense. Neki vojnici su počeli da se guše dok su ulazili u Jobar

Sirija, Alep, borbe, foto AP

SIRIJA - Vojnici sirijske armije pronašli su hemijske agense kada su ušli u pobunjenički tunel u Jobaru, predgrađu Damaska, javila je državna televizija, dodajući da su neki od njih počeli da se guše.
"Vojnici su ušli u tunele terorista i videli hemijske agense. Neki vojnici su počeli da se guše dok su ulazili u Jobar", citirala je izvor državna televizija.
"Hitna pomoć je došla da pomogne ljudima koji su se gušili u Jobaru", rekao je izvor, dodajući da se vojska pripremala za napad na predgrađe gde su smešteni pobunjenici.
Asadova vlada odbacila je optužbe da je upotrebila hemijsko oružje, a njen glavni saveznik Rusija nagovestila je da je pobunjnička vojska možda izvršila hemijski napad sama na sebe, kako bi isprovocirala međunarodnu intervenciju, navodi britanska agencija.
Šefica odeljenja UN za razoružanje Angela Kane doputovala je danas u Damask gde će izvršiti pritisak na sirijsku vladu da dozvoli stručnjacima UN da istraže navode o hemijskom napadu izvršenom ove nedelje. Antivladini aktivisti optužili su Asadov režim da je u sredu kod Damaska izvršio napad hemijskim oružjem. U tom napadu je stradalo nekoliko stotina ljudi
.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.