Reklame

"Ne daj bože da te Rusi brane", ovo je gotovo svakodnevna uzrečica medju srpskim narodom.
Koga god su oni branili, taj je gore prolazio od onih kojeg nisu.
Da je Hajduk Veljko živ, ili da može ustati iz groba, imao bi šta da kaže Asadu. Mada, nije ni taj sirijski predsednik toliko glup, da bi verovao u to da će ga Rusi braniti. Čak sta više sirijsko rukovodstvo je svesno činjenice da od te odbrane nema ništa.
Ne daj Bože da Rusi nekog brane. Opasnije je da te oni brane nego kauboji napadaju
Zašto onda dižu galamu toliko?
Naravno, brine ih sudbina sirijskog naroda, jel tako?
Brinuli su oni i Srbima. Još 1992. godine, taj famozni njihov S300 platio pokojni Milošević, a oni ga nikada nisu isporučili, jer su poštovali embargo na uvoz oružja u SRJ. Nisu se doduše bunili kada se njihovo naoružanje prodavalo Muslimanima i Hrvatima u Bosni, jer su samo u magacinama u Poljskoj imali preko 100.000 dugih cevi, koji su bili njihovo vlasništvo, pa lepo uzeli pare i prodali puške.
Onda su Srbiju i Crnu Goru mnogo lepo branili i te 1999. godine. To već ne moramo opisivati kako.
Sećamo se svi dobro, zar ne?
Branili su oni i Sadama i Irak.
Suština svega je interes.
Sigurno neće Rusi zaratiti sa kaubojima zarad Sirije. Zašto? Pa prvo, od tog rata nemaju nikakve koristi. Drugo, Sjedinjene Države su najveći spoljno-trgovinski partner Rusiji. Na drugom mestu je EU.
Pa zar zbog smene tamo nekog Asada da izgube tolike pare?
A inače, ako je istorija učiteljica života, onda znamo iz istorije kako su lepo Rusi branili druge. Spomenusmo Hajduk Veljka. Bez pardona su se povukli kada su se slizali sa Turcima i potpisali mir i ostavili ga na milost i nemilost Turcima. Šta je sa njim, a posle njega i sa celom Srbijom bilo, znate i sami.
Evo još jednog primera. U II svetskom ratu, su namerno zaustavili svoje napredovanje kroz Poljsku kada su stigli do Varšave. Onda su ubacili oružje u grad u kojem su bili Nemci i naoružali pokret otpora. Dali im municije tek koliko da čačnu mečku. Ovi su zagrizli mamac, poveli gerilski urbani rat sa Nemcima. Naravno nadali su se da će im Rusi dostavljati džebanu redovno. Ali, pogrešili su. Hitlerova osveta je bila toliko strašna, da je naredio, što je i urađeno, da se Varšava sravni sa zemljom. Tako je i bilo.
Crvena Armija je "oslobodila" Srbiju, ali i pomogla komunistima da se reše prvog oslobodilačkog pokreta u probljenoj Evropi i tako osiguraju sebi vlast.
Pa sad, jedino umobolna osoba može verovati da će nekog Rusija braniti.
Na kraju jedna napomena. Ovo gore napisano se ne odnosi na predivan ruski narod. Narod je narod, ali kao svugde u svetu, narod niko ne pita.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.