Reklame

Pričaju, kako kažu Bošnjački jezik, doduše ekavicom, još nisu savladali ijekavicu, vehabizam im je jako mio, ekstremni i fanatično suludi mutija Zukorlić im je idol, ali, još čuvaju slavske ikone svoje krsne slave.
Zadnja velika islamizacija srpskog stanovništva na prostoru Srbije izvršena je nakon 1878. godine, pa do početka balkanskih ratova i to u Raškoj oblasti i medju Srbima u Sredačkoj župi u Metohiji (okolina Prizrena) i među Gorancima na Šar Planini.
I dok su Goranci i muslimani u Sredačkoj župi prepušteni na milost i nemilost Arnautima i kvazi državi Kosovo, gde su im ukinuta skoro sva prava i nasilno se šiptarizuju, muslimani, ili kako sebe vole zvati Bošnjaci iz Raške oblasti sanjaju san o Beogradskom pašaluku.
Naravno, pranje mozga koje se sprovodi na tim prostorima je nezapamćeno u novijoj istoriji. Mladim ljudima se otvoreno govori od strane verskih vodja, pa čak i prosvetnih radnika po školskim ustanovama, kako oni ne pripadaju Srbiji. Kako se trebaju otcepiti od Srbije, ali je indikativno, da ondašnje vodje ne bi pod kapu Bosne i Hercegovine, već bi slatki kolač vlasti zadržali za sebe i stvorili samostalnu državu na prostorima gde je naseljeno muslimansko stanovništvo u Srbiji i Crnoj Gori.
Crna Gora nema vojne efektive da bi se ozbiljnije suprostavila eventualnoj pobuni i otcepljenju muslimana na svojoj teritoriji. Procenjuje se da muslimani u Crnoj Gori imaju više oružja u svojim kućama, nego i vojska i policija u Crnoj Gori.
Što se tiče Srbije, situacija je potpuno drugačija.
Muslimani iz Raške oblasti su svesni da ne mogu očekivati nikakvu vrstu pomoći sa Kosova i Metohije, ako ništa drugo, od Šiptara su odvojeni već i onako ozlojadjenim i razočaranim Srbima sa severa Kosmeta, a sem toga i sami Šiptari ne bi smeli da zagrizu toliko veliko parče kolača, jer, na kocku bi stavili budućnost svojih sunarodnika na jugu Srbije u Bujanovcu i Preševu.
Eventualna pomoć iz Bosne bi prouzrokovala adekvatan odgovor Srba iz Republike Srpske, a opet bosanski muslimani ne bi smeli, jer sada nemaju više podršku zapada, da ulaze u takvu avanturu.
Srbija je trenutno naj jača vojna sila na prostoru bivše SFRJ, koja sem reorganizovane vojske u kojoj su sada sve sami profesionalni vojnici, raspolaže i odlično obučenim i izuzetno brojnim jedinicama žandarmerije.
I samom Zukorliću je jasno predočeno koju cenu bi platili ukoliko bi nešto tako pokušali. Na tom sastanku Zukorlić, koji je inače "hrabar" i jako rečit, samo je pocrveneo i spustio pogled dole, jedva čujno progovorivši "To je prevelika cena za Sandžak".
U Bratuncu je neki umobolni pevač skoro pevao "Pazaru novi Vukovaru, Sjenice nova Srebrenice". Vukovar je bio većinski naseljen Srbima pre rata, a Srebrenica je isfabrikovana laž od strane zapada i Alije Izetbegovića kako bi se izazvala vojna intervencija. Prava je istina, da je na teritoriji opštine Srebrenica stradalo više Srba nego muslimana. Ali, ko za istinu danas mari.
Ali, ovoga puta, mora se jasno staviti do znanja da "pusti snovi" muslimana iz Raške oblasti su naprosto neostvarivi. Država Srbija bi adekvatno odgovorila, a ne bi valjalo po njih da oni plate cenu za pola miliona proteranih ih Hrvatske, 250 hiljada sa Kosmeta i stotinak hiljada sa prostora Bosne i Hercegovine.
Neka opet pogledaju slavske ikone i prisete se da su i oni do pre samo stotinak godina bili pravoslavni Srbi, koji su na silu islamizirani.
Ništa se lošije ili bolje ne živi u Novom Pazaru u poredjenju sa Zaječarom, Čačkom... Imaju sva prava, svoj univerzitet. Čak šta više imaju ono što ni jedna nacionalna manjina u Evropi nema. Prema tome, omladino, pamet u glavu, da ne budete topovsko meso i instrument nečijih bolesnih ambicija.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.