Reklame

Pošto mu aktuelna vlast skloni i poslednju prepreku da se vrati u Srbiju, predsednik „BK grupe“ u bekstvu Bogoljub Karić je spreman da zauzvrat dovede dva velika investitora iz Rusije, saznaje „Alo!“ od izvora bliskog vladajućoj koaliciji.

Ako  ništa drugo,  sadićemo salatu baćuškama: Bogoljub Karić
Vlast spremna da Kariću ponudi status svedoka saradnika  | Foto: Marko Đurica
Odbegli tajkun bi srpskom pravosuđu mogao pomoći da konačno rasvetli aferu „Mobtel“
- Karić bi čak mogao da se izvuče od krivične odgovornosti tako što će kao svedok saradnik propevati o nekom krupnijem igraču iz vrha vlasti iz vremena prodaje „Mobtela“. Iako je do sada bilo raznih verzija, prava istina o ovom slučaju nikada nije do kraja rasvetljena. Naravno, on bi mogao mnogo da kaže o poslovnim dilovima nekoga iz URS-a, DSS-a i DS-a, koji su tada bili zajedno u Vladi. Svim ostalim političkim igračima sasvim odgovara da se Karić vrati u zemlju, a pogotovo ako s njim u presahlu srpsku ekonomiju dođu i neke krupne investicije. A da ima šta da ponudi Srbiji, najbolje govori to što porodični biznis Karića svih ovih godina dobro napreduje pre svega u Rusiji i Belorusiji - objašnjava naš izvor.

Ako se u obzir uzme da je jedan od najzaslužnijih što je Karić van Srbije i da je više puta prozivan baš zbog slučaja „Mobtel“, lider URS-a Mlađan Dinkić, od svih u Vladi, ima najviše razloga za nelagodu zbog najavljenog povratka moćnog tajkuna. Baš uoči sastavljanja ove vlade DS i URS upali su u toliko žestok sukob povodom spekulacija da je Dinkić pod istragom zbog afere „Mobtel“ da su se mnogi pitali sprema li se lider URS-a za ulogu srpskog Sanadera. Ipak, desio se pravi politički obrt i Dinkić je završio kao koalicioni partner Karićevog Pokreta snaga Srbije.

Bogoljubov brat i njegov zamenik na predsedničkom mestu u stranci Dragomir Karić juče nije hteo da komentariše najnoviju najavu lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme da će predsednik „BK grupe“ do kraja godine doći u Srbiju i da on lično radi na tome.

- Nisam u toku, tek sam sleteo iz Moskve - kratko nam je rekao ovaj poslanik PSS-a.

On je ranije upirao prstom upravo u Dinkića i tvrdio da kompanija „Mobtel“ nije privatizovana, već oteta od porodice Karić, a da je Mlađan Dinkić bio „izvršilac grubih radova“. Bogoljub Karić u bekstvu je od 2006. i nalazi se na međunarodnoj Interpolovoj poternici zbog optužnice da je oštetio „Mobtel“ za više od 60 miliona evra.
Dinkić: Da sam Karić, došao bih u Srbiju!
Ministar finansija i privrede i lider URS-a Mlađan Dinkić izjavio je juče da bi Karić trebalo da izađe pred sud i ispriča istinu i da ne bi trebalo da se plaši suda.
Mlađan Dinkić
Mlađan Dinkić | Foto: Željko Šafar
- Da sam na mestu Karića, došao bih i tražio fer suđenje - poručio je Dinkić.
On je rekao da je nedopustivo da ljudi „trunu po pritvorima po godinu dana“, kao što je „sadašnji ministar poljoprivrede Goran Knežević 13 meseci proveo u pritvoru da bi ga onda sud oslobodio“.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.