Reklame

Amerikanci ih obučavaju za rat u Siriji u Bondstilu: borci Al Kaide
U mobilnom telefonu jednog ubivenog pripadnika Al Kaide, koji je poreklom iz Iraka, a koji se borio na strani pobunjenika u Siriji, pronađene su fotografije sa njegove obuke u bazi Bondstil koja se nalazi na Kosovu i Metohiji, kod Uroševca. Takodje su pronadjene sms poruke poginulog pripadnika Al Kaide, prepiska sa svojim prijateljem koji je trenutno tamo na obuci. U jednoj od njih piše da grupa u kojoj je završava obuku i njih 600 bi uskoro trebalo da doputuje u Siriju, te da se nada da će da se vide i budu zajedno. Na njegovu žalost, svojeg prijatelja neće naći u Siriji.
Da pripadnici Al Kaide se obučavaju u američkim vojnim bazama, između ostalih i u Bondstilu, u nekoliko navrata je upozoravale sirijske službe bezbednosti, a jedan kineski list koji se bavi vojnom tematikom doneo je i opširan članak o tome, međutim, niko tome nije pridavao posebnu pažnju.
Baza Bondstil je izgrađena nakon okupacije Kosova i Metohije 1999. godine i najveća je vojna baza u Evropi. Šta se sve nalazi u bazi Bondstil niko sa sigurnošću ne može reći.
Procureo je podatak da i u Drenici, u selu Likošane postoji kamp za obuku boraca koji idu u Siriju, a da su u pitanju vehabije i islamski ekstremisti sa prostora Balkana.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.