Reklame

Danica Drašković, supruga lidera SPO-a, i Slobodan Milosavljević, bivši ministar iz redova demokrata, nisu više članovi Odbora direktora NIS-a. Njih je na zahtev Vlade smenila Skupština akcionara ove kompanije na sednici održanoj 18. juna. Umesto njih imenovani su Negica Rajakov i Nenad Mijailović. Zanimljivo je da je zahtev Vlade upućen još u decembru prošle godine, a ostaje da se vidi da li će Draškovićeva dobiti neku utešnu fotelju.

Danica Drašković
Danica Drašković | Foto: Vladislav Mitić
Kako se navodi u dokumentima sa sednice Skupštine akcionara NIS-a, a koji se mogu naći na sajtu te kompanije, Draškovićeva i Milosavljević razrešeni su zbog isteka mandata. Međutim, jedini su članovi Odbora direktora koji ponovo nisu imenovani na iste funkcije, već su umesto njih izabrani Rajakova i Mijailović. Na predlog Vlade još jedan mandat dobio je Nikola Martinović iz SPS-a.

Kada je reč o supruzi lidera SPO-a, ostaje da se vidi da li će dobiti neku drugu funkciju. Naime, nema dileme da neće ostati bez visoke funkcije jer je u toku prolećnog zasedanja Skupštine Srbije SPO, čiji je lider Danin suprug Vuk Drašković, glasao za 24 od 25 predloženih zakona.

Inače, priča se, mada to nikada nije potvrđeno, da je Draškovićeva u NIS-u navodno primala 5.000 evra mesečno kao takozvani nezavisni član Odbora direktora, a taj status “nezavisni” bio je pravna forma koja je omogućavala da za nju ne važi zakonska odredba da član Upravnog ili drugog upravljačkog odbora može imati naknadu najviše u visini prosečne zarade.
Sloba neobavešten?!

Slobodan Milosavljević ne zna da više nije član Odbora direktora NIS-a?! Naime, kada smo ga pozvali kako bi prokomentarisao to što je ostao bez funkcije u ovoj naftnoj kompaniji, on je samo kratko odgovorio da nema nikakve informacije.
- Izvinite, na odmoru sam. Nemam nikakve informacije - bio je kratak Milosavljević

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.