Reklame


Čavarkapa je ošamario i upitao “Hoćeš da te ubijem”, na šta mu je Sofija odgovorila “Ubij”, a Čavarkapa je potegao pištolj i bez razmišljanja joj pucao u glavu

sofija vukadin

ISTOČNO SARAJEVO - Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo u ponedeljak je zatražilo da se Lazaru Čavarkapi (20),zvanom Čava, i Vladimiru Čodi osumnjičenim za ubistvoSofije Vukadin (17), učenice Srednjoškolskog centra na Palama, odredi pritvor, potvrđeno je iz ove institucije, u koju su njih dvojica predati nakon kriminalističke obrade u policiji.
Tokom saslušanja u policiji i Tužilaštvu Čodo je priznao nelegalno posedovanje pištolja i pomaganje Čavarkapi, osumnjičenom za teško ubistvo, a koji se brani ćutanjem.
Prema raspoloživim podacima, Sofija Vukadin i njena komšinica i prijateljica Gordana Stanković zajedno su izašle u provod i navodno bile u kafiću RC. Po izlasku Sofija je u blizini grila u Zanatskom centru na Palama srela bivšeg mladića Srđana Kneževića, i sa njim se posvađala.
Čodo je u svojoj izjavi naveo da je te večeri izašao na Pale sa Čavarkapom, i da su malo popili. Čodo je Čavarkapi prethodno rekao da u svom vozilu ima pištolj CZ kalibra 7.62 milimetra, te pretpostavlja da ga je Čavarkapa nosio sa sobom tokom njihovog izlaska. Videvši da se pred roštiljdžarnicom raspravljaju mladić i devojka, Čavarkapa i Čodo su prišli i počeli dobacivati. Navodno im je Sofija uzvratila psovkom, na što je Čodo prišao i ošamario je. Tada je prišao i Čavarkapa, takođe je ošamario i upitao “Hoćeš da te ubijem”, na šta mu je ona odmah odgovorila “Ubij”. Čavarkapa je potegao Čodin pištolj i bez razmišljanja joj pucao u glavu.
Sofija Vukadin je ubijena u 2.40 sati pred očima prijateljice, bivšeg mladića te još 5 - 6 osoba. Kada je Sofijin bivši mladić upitao Čavarkapu zašto je ubio, Čavarkapa mu je na to, navodno, odgovorio: “Onako”.
On i Čodo su nakon toga otrčali do golfa 2, koji je bio parkiran u blizini i počeli bežati. Međutim, uhapšeni su nakon kraće policijske potere, na putu ka Podvitezu, gdje su vozilom sleteli s puta.
Pištolj iz kojeg je devojka ubijena, nađen je odbačen iz automobila. U policiji je utvrđeno da su njih dvojica imali 0,71 i 0,8 promila alkohola u krvi, što i nije stepen pijanstva u kojem čovjek nije svestan svojih postupaka
.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.