Reklame


Šta se skandiralo na Cetinju tokom utakmice ženskih reprezentacija Crne Gore i Srbije? Srpska lista tvrdi da je publika vređala srpski narod.
Slavlje crnogorskih košarkašica posle pobede nad Srbijom (foto: Pobjeda.me)
Većina crnogorskih medija danas izveštava o sjajnoj atmosferi i podršci publike na Cetinju crnogorskoj ženskoj reprezentaciji u meču protiv Srbije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.






Crnogorke, pojačane Amerikankom Ešajom Marfi, igrale su bolje i pobedile 85:68, ali su se u tamošnjoj javnosti uzburkale strasti zbog tvrdnji o šovinističkom skandiranju dela publike.

Lider crnogorske opozicione stranke Srpske liste Dobrilo Dedeić objavio je saopštenje u kojem ističe da su se na utakmici u crnogorskoj prestonici čuli povici "Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji" i "Srbe na vrbe".

On je najavio da će Srpska lista tužilaštvu dostaviti snimak sa utakmice u očekivanju nedvosmislene reakcije, prenosi Tanjug.

"Video zapise prosledićemo i ambasadama Srbije, Rusije, SAD, Kine, Velike Britanije, Nemačke i Francuske u Podgorici i postaviti dokaze - snimke na YouTube kanalu", najavio je Dedeić.

On je izrazio uverenje da će srpska ambasada adekvatno reagovati i da je zvanični protest najmanja moguća reakcija na presiju kojoj su bile izložene srpske košarkašice i navijači, ali i svi pripadnici srpske zajednice u crnogorskoj državi.

(MONDO - foto: Pobjeda.me)

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.