Reklame

 Na Istoku kažu: „Najgori neprijatelji čoveka ne bi mu poželeli one nevolje koje mu mogu doneti sopstvene misli".


Jedan od najpoznatijih iscelitelja antike, Avicena, rekao je: „Lekar ima tri sredstva u borbi protiv bolesti – reč, biljku, nož.

Obratite pažnju - reč je na prvom mestu.

U jednoj od pariskih bolnica, mlada psihologinja Emili Kii, na sopstvenu opasnost i rizik, pozivajući se na glavnog lekara, stavila je na dužnost svojih pacijenata da 10 puta 10 puta naglas ponavljaju frazu „Svakog dana se osećam bolje i bolje." I ponovite to ne mehanički, već što je moguće svetlije.

I šta ti misliš? Mesec dana kasnije, pacijenti ovog lekara postali su glavni izvor razgovora medicinskog osoblja bolnice, a potom i cele Francuske.

Iznenađujuće, ali istinito: teško bolesni pacijenti su se oporavili za mesec dana, kod nekih pacijenata je čak i nestala potreba za hirurškom intervencijom.

Odnosno, potvrđena je pretpostavka velikog naučnika antike Paracelsusa, koji je tvrdio da vera stvara čuda.

Naše zdravlje je direktna posledica ljudskog razmišljanja.

Niko ne sumnja da postoji direktna veza između psihičkog i fizičkog stanja ljudi.

„Najbolja zaštita od svih bolesti, od svake infekcije je čvrsto verovanje u sopstveno zdravlje i pozitivne emocije“, kaže Andrej Metelski, psihoterapeut sa više od dvadeset godina iskustva. „Negativne misli su destruktivne. Na primer, bes izaziva bolesti gastrointestinalnog trakta. Ogorčenost na kraju dovodi do bolesti jetre, pankreasa, holecistitisa".

Jedan od najvažnijih psiholoških zakona kaže: verbalno izražavanje ljubavi, simpatije i divljenja pojačava vitalnu energiju onoga kome je upućeno. A zle i neljubazne reči smanjuju energiju slušaoca.

Ukupan broj bolesti povezanih sa lošim mislima nastavlja stalno da raste.

Da biste im se oduprli, morate slediti savet drevnih mudraca – uživajte u životu, ma koliko on bio težak!

Dakle, zdravlje, život i sudbina čoveka direktno zavise od njegovih misli.

Misli dobro, očekuj dobro.


Ako mislite loše, postaćete loše. Ono o čemu stalno razmišljamo razvija se u uverenje da treba ili može da se desi. I ova vera rađa događaj...

Zato od danas počinjemo da razmišljamo samo o dobrom, nadamo se samo najboljem.

Pa ipak, nikada ne brinite o sitnicama!

Uzmimo u obzir dva zlatna pravila američkog kardiologa Roberta Eliota, priznatog specijaliste za prevenciju srčanih udara i srčane insuficijencije.

Prvo pravilo: Nemojte se nervirati zbog sitnica.


Drugo pravilo: Sve su sitnice.


Budi zdrav!




0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.