Reklame

Muslimanske zemlje su sposobne da same reše svoje probleme, a iako izgleda da nam nudi pomoć, Zapad zapravo izvlači korist iz konflikata na Bliskom istoku, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

„Otvoreno ću to reći, stranci vole naftu, zlato, dijamante i jeftinu radnu snagu islamskog sveta. Oni vole konflikte, borbe i svađe na Bliskom istoku. Verujte mi, oni nas ne vole“, rekao je Erdogan.
„Oni izgledaju kao prijatelji, ali nam žele smrt i vole da vide kako naša deca umiru“, istakao je turski predsednik tokom govora u Istanbulu.
Erdogan je pozvao islamske zemlje da se ujedine kako bi rešile „najveću humanitarnu i političku krizu u svojoj istoriji“.
„Jedini uslovi da prevladamo krizu islamskog sveta su jedinstvo, solidarnost i ujedinjenje. Verujte mi, možemo da rešimo svaki problem sve dok smo ujedinjeni“, rekao je predsednik Turske, dodajući da ne treba računati na pomoć od Zapada.
Odnosi između Turske i SAD su u poslednje vreme zategnuti po pitanju američke intervencije protiv džihadista iz Islamske grupe.
Vašington insistira da Ankara uzme aktivnije učešće u toj borbi, što turske vlasti ne žele, dok istovremeno od američkih vlasti traže podršku u svrgavanju sirijskog predsednika Bašara Asada.
(Tanjug, Blic)

0 коментара:

Постави коментар