Reklame


Ulice koje nose imena cara Lazara, Miloša Obilića ili kosovskih junaka Liberalna partija želi da preimenuje jer za njih te ličnosti "nemaju nikakvog utemeljenja u istoriji glavnog grada ili Crne Gore"
Ako Skupština grada Podgorice prihvati inicijativu Liberalne partije, ulice koja već decenijama nose ime Karađorđa, cara Lazara, Miloša Obilića, kosovskih junaka biće zamenjene sa imenima Krsta Zrnova Popovića ili Antonija Abramovića, koji je bio mitropolit nepriznate crnogorske pravoslavne crkve.

Odbornik Liberalne partije, Jovan Rabrenović, saopštio je da će ta partija inicirati promenu imena nekih ulica u gradu za koje u toj stranci smatraju da im nije mesto u Podgorici, ali i u bilo kojem drugom gradu države.

Foto: Wikipedia/Nije bitno...Foto: Wikipedia/Nije bitno…
- Sve u svemu, promena se odnosi na mitske ličnosti koje nemaju nikakvog utemeljenja u istoriji glavnog grada ili države Crne Gore. One više služe kao podsetnik na vreme koje svi želimo da izbrišemo iz sećanja, na period devedesetih, kada se Crnogorcima pokušao nametnuti osećaj da to nisu – izjavio je odbornik za dnevnu novinu Politika.

Takođe, izjavio je da najmanje što se može uraditi, jeste da neke od ulica i trgova u glavnom gradu nazovu po Krstu Zrnovom Popoviću, brigadiru crnogorske vojske i jednom od vođa Božićne pobune 1919. godine., kao i po vladici Antoniju Abramoviću – tadašnjem članu Američke pravoslavne crkve.


(Telegraf.rs / Politika)

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.