Reklame

Italijanski tužioci pokrenuli istragu protiv Fejsbuka zbog smrti 14-godišnjakinje koja je nakon uvreda na toj društvenoj mreži ubila skočivši sa trećeg sprata.
Istraga protiv Fejsbuka zbog samoubistva 14-godišnje devojke u Italiji!
Kako prenosi Jutarnji.hr, italijansko udruženje roditelja već je ranije tužilo Fejsbuk zbog uloge te mreže u samoubistvu 14-godišnje Karoline Pičio, koja je sebi oduzela život u gradu Novari na severu Italije u januaru 2013, nakon što je grupa od osam mladića na Fejsbuku objavila snimak sa jedne žurke na kojoj ona pijana leži na podu kupatila. Taj snimak ostao je na stranama popularnog Fejsa nekoliko dana.  
Direktor udruženja roditelja Antonio Afinita je za britanski "Telegraf" rekao da je "“ovo prvi put da je udruženje roditelja u Evropi predala takvu prijavu protiv Fejsbuka", piše dalje Jutarnji.hr. 
"Iako italijanski zakon zabranjuje mlađima od 18 godina da potpisuju ugovore, Fejsbuk tako ulazi u ugovorni odnos sa maloletnicima u vezi s njihovom privatnošću, bez znanja roditelja", rekao je Afinita i dodao da je smrt tinejdžerke bila kap koja je prelila čašu, nakon što seprošle godine u Rimu ubio 15-godišnjak, takođe zbog maltretiranja na Fejsbuku
Tužilac Frančesko Saluco rekao je da nije isključeno ni da se ovaj put zaposleni u Fejsbuku nađu pod istragom koja će se pozabaviti i time kako je snimak danima ostao na internetu, čak i nakon što su Karolinini prijatelji zatražili da se ukloni.
Izvor: jutarnji.hr/B92

0 коментара:

Постави коментар