Reklame


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da mu je žao zbog svih zločina počinjenih nad Bošnjacima i da će se pokloniti žrtvama genocida. On je, između ostalog, kazao i kako su za njega Srbi iz Republike Srpske Bosanci, iako neki od njih ne vole da ih tako zovu. Nikolić je gostovao u emisiji "Interview 20", koju uređuje i vodi Sanela Prašović-Gadžo na BHT-u, a koja će tek biti emitovana.

Tomislav Nikolić u emisiji "Interview 20"
"Ja klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda učinio bilo koji pojedinac", kazao je Nikolić, istakavši da će uskoro posetiti Srebrenicu.

Podsetimo, članovi Predsedništva BiH Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović ove sedmice boravili su u službenoj poseti Srbiji gde su razgovarali s Nikolićem te se složili da među njima više ne treba da bude nesuglasica i nerazumijevanja te da dve države u budućnosti treba da budu još čvršće povezane i da događaji iz 20. veka ne smiju više nikada da se ponove.

"Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma želi Bosni i Hercegovini najbolji mogući ekonomski, privredni i svaki drugi razvoj, stabilnost i sigurnost. Srbija želi da joj pomogne na tom putu. Srbija je tu uvijek kada zatreba i ako postoji potreba pružiće  pomoć. Ali mi bismo želeli da dva entiteta sami rešavaju svoje probleme i da sarađuju", rekao je Nkolić nakon razgovora s Radmanovićem i Izetbegovićem.

Član Predsedništva BiH Željko Komšić odbio je da otputuje u Srbiju, a Nikolić je kazao na sastanku kako se nada da će uspostaviti komunikaciju s Komšićem i da više neće biti otkazivanja sastanaka između BiH i Srbije.

VIDEO> Tomislav Nikolić se izvinjava Bošnjacima:

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.