Reklame

"Ključno pitanje za Borisa Tadića je gde je danas Miša Banana, pošto državni organi ne znaju gde je on i mi nemamo podatke kako je pobegao", izjavio je prvi potpredsednik Aleksandar Vučić
BEOGRAD - Vicepremijer Aleksandar Vučić zatražio je danas od bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da odgovori javnosti na pitanje gde je sada Rodoljub Radulović, poznat kao Miša Banana.

Vučić je na vanrednoj pres konferenciji u Vladi Srbije, reagujući na navode Tadića da je znao o kontaktima premijera Ivice Dačića sa Radulovićem, rekao da sadašnja vlast ima podatke ko se sa kim sastajao, ali nema podatke kako je Radulović pobegao:

"Danas je nama Radulović nedostupan, pa postavljam pitanje Tadiću - da li je i za to kriv Aleksandar Vučić ili Vlada Srbije", rekao je Vučić.
"Sada ja njega pitam, pošto je sve znao o kontaktima, zašto Boris Tadić postavlja pitanje šta ćemo sada da činimo", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su institucije države po prvi put jače od svakog pojedinca i da zato građani Srbije ne moraju da brinu o rezultatima borbe protiv korupcije i političke krize u kojoj se zemlja nalazi.

"Više nikada niko neće misliti da stvari mogu da se zataškaju ili da političari mogu da utiču na sudove, tužilaštva. . . To je važno za budućnost Srbije", rekao je Vučić i istakao da je i današnja akcija tužilaštva pokazatelj da institucije u Srbiji ozbiljno rade.

On je zapitao bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića zašto su on i DS 2008. godine pregovarali sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem da bude ministar policije i potpredsednik vlade.
VUČIĆ: DILOVA NEMA I NEĆEBITIVicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je da će narko-bos Darko Šarić u Srbiji imati fer i pošteno suđenje, ali da "dogovora, pravljenja dilova i izbegavanja suočavanja sa pravdom neće biti". On je precizirao da se u jednom trenutku znalo gde je Šarić i da su mu na različite načine stizale dojave kako to državni organi saznaju.

"Jedno ključno pitanje za Tadića je gde je danas Miša Banana, pošto državni organi ne znaju gde je on i mi nemamo podatke kako je pobegao. Pošteno je reći da je bilo pojedinaca kao što je Midorag Rakić koji su stavljali glavu u panj", kaže Vučić i dodaje da pita bivšeg šefa države gde su tada bile insitucije.

Vicepremijer je naglasio da će narednih dana dokazati kako borba protv korupcije nije selektivna.

"Tadić je rekao da bi želeo da zadrži kontrolni paket nad službama bezbednosti. Nama nisu potrebni nikakvi kontrolni paketi. I institucije sistema će pokretati i preduzimati mere bez obzira o kom se pojedincu radi", kazao je on.


VUČIĆ NE ISKLJUČUJE IZBORE, ALI SE NADA DA IH NEĆE BIT
Aleksandar Vučić izjavio je da nijednog trenutka ne isključuje mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, ali da se nada do to toga neće doći.
"Ono što se meni sada nameće jeste pitanje da li će ova vlada da traje dugo ili kraće. Ako institucije sistema mogu da rade, onda je važno da se ne ruši datum za počinjanje pregovora sa EU i privlačenje investicija. Ukoliko to nije moguće, mogu novi izbori, može da se formira nova većina u skupštini", rekao je Vučić.
Na pitanje novinara da li bi posle dobijanja datuma za početak pregovora sa EU mogli da budu raspisani parlamentarni izbori, odgovorio je da bi bilo lepo kada bi Srbija taj datum dobila.
Vučić je negodovao zbog ocene pojedinih analitičara koji su, kako je podsetio, rekli "da je vlast najbolji lepak", komentarišući aktuelnu političku situaciju posle obelodanjivanja podatka da je premijer Ivica Dacić 2008. kontaktirao sa Šarićevim partnerom Radulovićem.
"To je potpuno besmisleno. To znate vi, a to znaju i svi drugi. Ukoliko bismo išli na izbore osvojili bismo svu vlast", rekao je Vučić, koji je i lider SNS.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.