Reklame


KRALJEVO - Vito Dmitrović (53), profesor matematike u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kraljevu, žrtvovao je svoj život da bi spasao koleginicu Ivanu Pavić od policijskog službenog automobila koji ih je pokosio na pešačkom prelazu blizu škole u kojoj su radili.
Vitomir Dmitrović i Ivana Pavić
Ivana (31) kaže za “Blic” da je ona bila prva na strani odakle su kola dolazila, a da je Dmitrović uspeo da je spase povukavši je rukom unazad.

- Stalno mi je Vito u glavi. Svakog trenutka se setim šta je učinio za mene jer bih u suprotnom ja bila na njegovom mestu - kaže kroz suze Ivana.
 

Kišni 18. januar, na Krstovdan, nikada neće zaboraviti svi koji su poznavali profesora Vita Dmitrovića. Da je Dmitrović bio sinonim za dobrotu i velikodušnost u gradu na Ibru, pokazao je i dokazao te večeri kada se bukvalno postavio između Ivane i policijske “škode oktavije”, koju je vozio policajac Vlado Spasojević.
 
Vito Dmitrović je za sve generacije koje su se smenjivale poslednjih 25 godina u Ekonomskoj školi na prvom mestu bio izvrstan čovek, profesor. Preminuo je 5. februara u Kliničkom centru u Kragujevcu posle 20 dana medicinske kome.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.