Reklame


Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi smatra da je situacija u Bujanovcu pogoršana posle skrnavljenja spomenika na albanskom groblju u multietničkom selu Oslare i poručuje građanima da očuvaju stabilnost u ovoj opštini.
Pogoršana situacija u Bujanovcu
"Kao predsednik opštine, apelujem na građane da vode računa o svojim izjavama, jer smo se opredelili za stabilizaciju odnosa na području Bujanovca", istakao je Arifi.

On je ocenio da "iza svega stoji neko ko hoće da destabilizuje ovaj region".

"Treba biti odlučniji u tome da radimo na ekonomskom razvoju, jer on utiče na političku stabilnost", rekao je Arifi i naglasio da su odnosi među građanima dobri.

"Ovo je multietnička sredina, a do sada nije zabeležen neki incident između Srba i Albanaca", istakao je Arifi, ali je ukazao da su, "posle ovih događanja, građani albanske nacionalnosti izgubili poverenje u državne organe".

"U momentu kada se očekivalo donošenje odluke koja bi bila prihvatljiva i za lokalne Albance, država je preduzela akciju koja je nezapamćena i sklonila spomenik ispred zgrade opštine Preševo", ukazao je Arifi.

"Mislim da bi svi trebalo da doprinesemo, i na lokalu i na nivou države, kako bismo izbegli takve tenzije i konfliktne situacije", poručio je Arifi.

On je pozvao da se stvore stabilni uslovi, kako bi se privukli donatori i investicije, ali misli da za to ne postoji volja Vlade Srbije.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.