Reklame


Hanka Paldum uokvirena crvenim u promo spotu Patriotske lige
 
Bosanska pevačica Hanka Paldum oštro je demantovala optužbe srpskog logoraša iz Silosa Gorana Goluba da ga je psovala i bez razloga mu "zgnječila polni organ". Hanka je odgovorila da je samo jednom bila na Igmanu, pevala svojim borcima a potom sa Dinom Merlinom krenula da bere orahe. Srbima je, kaže, pomagala u ratu. Međutim, "iz naftalina" se pojavio promotivni spot muslimanske paravojne formacije Patriotska liga, u kome sarajevska pevačica ima jednu od glavnih uloga i pevuši stihove "dušman crni mora znati, Bosna nikad neće pasti".
"Idemo napred, idemo, Patriotsku ligu sledimo! Dušman crni mora znati, Bosna nikad neće pasti", veselo pevuši Hanka u jednom od promotivnih spotova Patriotske lige, dok se na video snimku smenjuju fotografije razrušenih gradova, povređenih ljudi i vojnika u punoj ratnoj opremi. Naravno, i bosanska pevačica obukla je i maskirnu uniformu.
 
Kako piše na Vikipediji, Patriotska liga je bila paravojna formacija bosanskih muslimana na početku rata u Bosni i Hercegovini. Osnovali su je general Sefer Halilović i njegovi saradnici 2. maja 1991. kao stranačku organizaciju, da bi već 10. juna 1991. u Domu milicije bio održan sastanak muslimanskih javnih radnika iz cele Jugoslavije. Kao znak raspoznavanja, njeni pripadnici su koristili amblem na kojem se nalazio grb Bosne i Hercegovine, iznad kojeg je pisalo "Patriotska liga".
 
Najviše uspeha Patriotska liga je postigla u Sarajevu gde je bila i najaktivnija i najmnogobrojnija početkom rata, da bi bila ukinuta sa osnivanjem Armije Bosne i Hercegovine.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.