Reklame


Austrijska imigraciona i finansijska policija upala je u četvrtak u kuću Dragane Mirković i njenog supruga Antona Bjelića i privela veći broj ljudi bez radne dozvole i dozvole boravka, za koje se pretpostavlja da su obavljali razne poslove u zamku, piše austrijskog lokalnog nedeljnika “Nideresterajhiše nahrihten”.

Dragana Mirković i Anton Bijelić kažu da nisu bili kući kada je policija upala
U pitanju su muškarci iz Srbije i Bosne, koji čak nisu smeli ni da se nalaze u Austiji, jer nemaju legalna dokumenta za to, i koji su po svoj prilici radili za Bjelića i Mirkovićevu, što je već stvar iz domena interesovanja finansijske policije.
Osmorica pronađenih ilegalnih radnika su uhapšeni i proterani u domovinu, uz zabranu ponovnog ulaska u Austriju.




Bračni par je kupio zamak pre dve godione i tada su počeli renoviranje

Anton Bjelić, suprug i menadžer Dragane Mirković, kaže da zna da su radnici uhapšeni, ali da su oni te nedelje bili u inostranstvu.

- Ne znam šta je zapravo u pitanju. U svakom slučaju, to nisu naši ljudi, mi sve radimo po zakonu. Za poslove u zamku sam angažovao brojne austrijske firme, koje sve imaju zvaničnu dozvolu za rad, ali nije moj posao da kontrolišem da li neke od njih na crno zapošljavaju ilegalne radnike - tvrdi Bjelić.

VIDEO> Ovo je dvorac koji je kupila Dragana Mirković:

Dvorac Ebenfurt, koji je uvršten u kulturno nasleđe Austrije, od februara 2010. je u vlasništvu Dragane Mirković i Antona Bjelića. Kako su rekli nakon kupovine, cilj im je da očuvaju istorijsko zdanje koja je počelo da prodada.

Dvorac se po prvi put se pominje 1160. godine, tada se sastojao samo od jednog tornja. Danas ima četiri tornja visine od 35 metara, i prostire se na 12.000 kvadrata, sa imanjem veličine hektar i po.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.