Reklame


Samo je još sedam od 39 brodova još vidljivo, dok su ostali nestali sa radara i time sakrili konačnu destinaciju i kupca

pirati, tanker, samo drim, somalija
TEHERAN- Isključivanjem uređaja za praćenje tankera sa naftom Teheran je pronašao novi način da izbegene sankcije koje je Zapad proglasio na izvoz njihove nafte.
Vlasti u Teheranu naredile su kapetanima iranskih tankera, kojih ima 39 da isključe uređaje za praćenje preko kojih se prati sva trgovina nafte na svetu.
Prema poslednjim informacijama samo je još sedam od 39 brodova vidljivo, dok su ostali nestali sa radara i time sakrili konačnu destinaciju i kupca nafte.
Inače prema međunarodnim zakonima svi tankeri moraju biti opremljeni sa nekoliko tipova uređaja za praćenje uključujući i satelitsku vezu, međutim kapetan broda kako piše Index.hr kapetan ima pravo da te uređaje isključi iz bezbednosnih razloga ili ako dobije naredbu vlasnika broda.
Naftni analitičari procenjuju kako je iranska tankerska flota nosila preko 10 miliona barela sirove nafte kada je nestala s radara.
"Iranski tankeri odsada će operisati u stelt režimu rada”, izjavio je jedan visoki funkcioner iranske naftne kompanije.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.