Reklame

Brutalno Majku je krvnički udarao u glavu. Unakazio ju je, kaže komšija alkoholičara Milete Sarića, koji je macolom usmrtio Slobodanku i svoje strine Milenu i Kosaru, a zatim se obesio


ARILJE - Ostao pust zaselak Sarića.
- Udarao je krvnički macolom u glavu majku Slobodanku koja je ležala u krevetu. Kad je video da je mrtva, pokrio je leš, zapalio sveću pored njega, obukao crnu košulju i mirno krenuo ka kući strine Milene, koja se nalazi tridesetak metara dalje. Popeo se do prozora drvenim merdevinama, razbio staklo i upao unutra. Milena je čula lomljavu i onako bunovna krenula da beži. Stigla je do ulaznih vrata i pokušala da ih otključa, ali nije uspela. Mileta ju je sustigao i ubio macolom.


Hladnokrvno ubijao

Ovako meštani sela Visoka opisuju krvavi pir alkoholičara Milete Sarića (53), koji je u petak rano ujutru macolom ubio majku Slobodanku (75), strine Milenu (82) i Kosaru (83), a nakon toga se obesio u štali.

Pošto je ubio Slobodanku i Milenu, mirno je produžio u Kosarinu kuću. Vrata su bila otključana, pa je lako ušao.
- Nesrećnicu je zatekao na krevetu. I nju je udario macolom, ali jadna žena nije odmah umrla. Onako teško povređena pomerala se, puzila po kući i pokušavala da se spase. Na sve strane ostali su njeni krvavi tragovi - prepričava jedan komšija.

Kad se vratio kući, Mileta je ugasio sveću, verovatno da se ne zapali kuća, a onda otišao u štalu, gde je sebi namakao omču na vrat.

Monstruoznog ubicu juče su rođaci sahranili bez opela u samom uglu, kraj ograde dvorišta puste porodične kuće. Samo tridesetak metara dalje, na drugom kraju dvorišta, pored supruga koji je ranije preminuo, oko podneva uz opelo sahranjena je njegova majka Slobodanka.
- Nju je Mileta najviše puta udario maljem. Unakazio je - pričale su juče tiho komšije i rođaci na sahrani.

Treća žrtva na groblju

I Milena je sahranjena u svom dvorištu. Nju su na večni počinak ispratili Kosarini potomci.
- Milena je živela sama. Umro joj je muž, a pre nekoliko godina i sin, koji je bio veoma dobar čovek i koji je pazio na nju, tako da je ostala bez ikoga - priča komšija Ljubomir Stefanović (70).

Treću Miletinu žrtvu, strinu Kosaru, sahranili su na groblju sin Vukoman i ćerka Cana, unuci, stotinak rođaka i komšija. Tišinu zaseoka Sarići juče je prekidala samo kuknjava rođaka.
Živele teško

Starice Slobodanka, Milena i Kosara živele su povučeno. Išle su povremeno u nadnicu, kao i Mileta. Gajile su povrće u bašti i stoku. Mileta je lagao sve da je prestao da pije. Evo, zatvorismo tri kuće... Žalost velika - kaže komšija Ljubomir  Stefanović.

Dan žalosti u Arilju

Opštinsko veće Arilja proglasilo je subotu 6. jul za dan žalosti u ovoj opštini. Predsednik opštine Zoran Todorović rekao je juče da će opština snositi troškove sahrane svih nastradalih
.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.