Reklame

Dve pakistanske tinejdžerke, Nur Basra(15) i Nur Šeza(16), ubijene su zajedno sa svojom majkom jer su navodno “obeščastile” porodicu time što su dopustile da snimak na kom plešu i smeju se na kiši bude postavljen na interent.
Nur Basra(15) i Nur Šeza(16) UBIJENE ZAJEDNO SA SVOJOM MAJKOM
U prošlu nedelju, u njihovu kuću u pakistanskom regionu Gilgit upala su petorica maskiranih muškaraca i zapucala iz vatrenog oružja, pri čemu je zajedno sa devojkama ubijena i njihova majka Nur Šeza.

Policija veruje da je Kutore, sin njihovog očuha, ovaj video protumačio kao “uvredu porodične časti” i da je pokušao da “čast povrati” time što ih je ubio. Kutore se još uvek nalazi u bekstvu, ali četvorica njegovih prijatelja su priznala zločin. Kutorea tereti i maloletni brat ubijenih devojaka.

Snimak u kome sestre, u tradicionalnoj odeći - šalvarama, dugim košuljama, i hidžabu (pokrivene glave) plešu i smeju se pred kamerama načinjen je pre šest meseci. Otada je rezmenjivan na mobilnim telefonima, i čini se da je izazvao zgražavanje u njihovom konzervativnom gradu.

Komisija Hjuman rajts voča za Pakistan tvrdi da su 2011. 943 žene u ovoj zemlji ubijene zbog toga što su navodno osramotile svoju porodicu, što je za 100 više nego u 2010.

U novembru je pakistanski par priznao da su svoju 15-godišnju ćerku ubili jer je “pogledala mladića”. Devojčin otac je rekao da su je polili kiselinom jer su se bojali da bi njen čin mogao da osramoti porodicu: “Momak je naišao na motociklu. Ona se dvaput okrenula i pogledala ga. Rekao sam joj da to ne redi, da je to loše”, dok majka dodaje: “Kazala je da nije bilo namerno. Da neće vieš gledati. Ali ja sam već bila bacila kiselinu. Sudbina je htela da umre tako”.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.