Reklame

Jatov avion na redovnom letu iz Kopenhagena za Beograd, u kom je bilo dosta dece, juče se na pisti sudario sa autobusom koji razvozi prtljag, piše Kurir.

JAT
Avion JAT-a na pisti | Foto: Oliver Bunić
Putnici, među kojima je bilo dosta male dece, čekali su više od dva i po sata u avionu da se odobri ili otkaže let.
Putnica Suzana Pavlović je sa dvoje dece krenula za Beograd, ali nije ni slutila da će je na aerodromu zateći ovakva drama.
"Plan je bio da krenemo redovnim Jatovim letom u 11.05 sati. Avion u kojem je trebalo da putujemo pri sletanju je na pisti zakačio autobus koji razvozi prtljag. Prvo su nam rekli da to neće uticati na poletanje, pa smo ušli u avion, ali je naknadno objavljeno da ipak neće poleteti na vreme jer treba da se proveri njegova ispravnost", kaže za Kurir Suzana Pavlović koja je putovala sa sinčom od 22 meseca i ćerkom od pet godina.
Inače, za ovaj let Jat je koristio avion "Aviogeneksa", a putnici su više od dva sata čekali u avionu da se odluči hoće li let biti otkazan ili ne, a kako kaže Suzana, deca su od straha i vrućine plakala i još više podizala paniku u avionu. Bilo je i onih koji su imali neodložne obaveze u Beogradu, a zbog ovog incidenta nisu uspeli da stignu na vreme, pa kako kažu od Jata očekuju odgovarajuću odštetu.
Sagovornica Kurira tvrdi da su putnici dva puta ulazili u avion pre konačnog poletanja.
"Posle dva sata čekanja rekli su nam da svi izađemo iz aviona jer je let otkazan. Spakovali smo se, pokupili smo decu i izašli. Malo posle toga rečeno nam je da se ponovo vratimo jer će avion ipak poleteti. Vratili smo se i konačno poleteli oko petnaest do dva", kaže Suzana.

 
Oglasio se i Jat 

Iz Jata je saopšteno, , da je vozilo za opsluživanje prtljaga na aerodromu u Kopenhagenu ogrebalo je Jatovu letelicu prilikom utovara prtljaga.
"Na poletanje se čekalo zbog standardnih procedura i dolaska mehaničara koji je konstatovao da je u pitanju ogrebotina na letelici i da ne može da utiče na nivo bezbednosti leta. Putnicima je podeljeno osveženje, a u 13.44 sati avion je poleteo"

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.