Reklame

Na gradskoj deponiji u Sarajevu pronađene su ljudske kosti, za koje se pretpostavlja da su posmrtni ostaci ubijenih Srba tokom rata u tom gradu. Prve procene stručnjaka govore da u grobnici se nalazi sigurno više od 4 hiljade posmrtnih ostataka.

U Sarajevu otkrivena masovna grobnica Srba!
Upućeni, kako se navodi, veruju da su ovde sahranjivani ubijeni građani Sarajeva srpske nacionalnosti koje je rat zatekao u gradu na Miljacki.

Kako prenosi RTRS, sarajevska gradska deponija grobnica je na hiljade Srba ubijenih u Pofalićima, Buća Potoku, Velešićima, Alipašinu i drugim sarajevskim naseljima. 

Reč je o Srbima iz Sarajeva za čijim posmrtnim ostacima porodice uzaludno tragaju već dve decenije posle rata. Napominje se da je nerazjašnjeno pitanje ko je naredio ubistvo Srba i skrivanje zločina.

Gradskom deponijom u ratu, kao i danas u miru, gazduju vlasti u Sarajevu. Na osnovu operativnih saznanja MUP RS i Kancelarije Instituta za nestale u Istočnom Sarajevu, vršeno je probno kopanje i potvrdilo se da se na toj lokaciji nalazi masovna grobnica u koju su sahranjivani, ali i sa drugih lokacija prenošeni posmrtni ostatci ubijenih Srba. 

“Danas je nakon tona i tona kubika i smeća, došlo do potvrde da je informacija bila tačna i pronašli smo ljudske kosti na dubini od 27 metara.
Operativne informacije su da na toj lokaciji treba očekivati nekoliko hiljada žrtava i mislimo da je to i primarna i sekundarna grobnica", rekao je predsedavajući Kolegijuma direktora Institua za traženje nestalih lica u BiH.

Prema njegovim rečima to je duži vremenski period bilo mesto gde su, da ne kažem sahranjivani, nego sakrivani tragovi zločina nad srpskim stanovništvom u Sarajevu.

0 коментара:

Постави коментар