Reklame

Mlađan Dinkić i njegov URS od 27. jula lako bi mogli da pređu u opoziciju, a umesto njega u Vladu bi mogao da Dušan Petrovič, koji predvodi poslaničku grupu "Zajedno za Srbiju", otkriva Informer!
Dinkić leti iz Vlade, upada Dušan Petrović?!
Kako god da Dinkić odluči: smenio ili ne smenio nekoga od svojih ministara, državnih sekretara i ostalih funkcionera u Vladi, to mu neće biti dovoljno da se zadrži u vlasti, piše list.
Kako Informer saznaje iz više nezavisnih izvora, URS će ostati u Vladi jedino ako pokaže odgovornost za ono što su ministri iz te stranke dosad uradili.
- Ako dinkićevci i dalje budu tvrdili da su jedini nepogrešivi, onda ćemo im se najverovatnije zahvaliti na saradnji - objašnjava jedan od najbližih saradnika Ivice Dačića.
A u vrhu koalicije navodno je već razrađeno više scenarija "slučaja Dinkić".
- Prvo, Vlada može da opstane i bez glasova poslanika URS. Mi, podsetimo, imamo većinu i bez njih... Drugo, već su obavljeni i neki razgovori s poslaničkim grupama koje su spremne da u svakom trenutku podrže Vladu - navodi izvor, ne otkrivajući sa kim se pregovara.
Ipak, u Skupštini Srbije svi obavešteni upiru prstom na Dušana Petrovića i njegovu poslaničku grupu "Zajedno za Srbiju". Kažu, s Petrovićem je čak pregovarano i o mogućnosti da na mestu ministra finasija zameni Dinkića.
- Nije samo Petrović, ima još dosta poslanika koji bi bili spremni da podrže Vladu. I stranke manjina i još neki - navodi jedan od sagovornika iz SNS.
Petrović, pak nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje ove informacije.
- Još nisam ni sa kim razgovarao o tome, ne bih da komentarišem te navode - rekao je on za Informer.
Izvor: Informer

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.