Reklame

Devojčica je trenutno u sigurnoj kući u Bijeljini. O svemu su obavešteni nadležni istražni organi, navodi Vukašin Nikolić, direktor Centra za socijalni rad u Zvorniku

 trgovina ljudima, troškovi, pomoć,
ZVORNIK -  Devojčica (16) sa Ilidže kod Saraaaajeva, koju je rođeni otac prodao za 770 evra, spasena je od ropstva.

Devojčica je u pratnji svojih “kupaca” pešice prešla u Srbiju, i to preko železničkog mosta u Karakaju, gde su svi odseli u jednoj privatnoj kafani u pograničnoj zoni na području Malog Zvornika. Jedan od radnika kafane obavestio je policiju jer su mu bili sumnjivi ljudi koju su bili u pratnji devojčice. Policija je ubrzo stigla u kafanu i uhapsila osumnjičene za trgovinu ljudima.

"Centar za socijalni rad u Zvorniku obavešten je da je policija uhapsila maloletnu državljanku BIH, staru 16 godina, koju je prema njenom  priznanju, otac prodao određenim osobama iz Beograda. Devojčica je trenutno u sigurnoj kući u Bijeljini. O svemu su obavešteni nadležni istražni organi, s obzirom na to da je reč o klasičnoj trgovini ljudima", rekao je Vukašin Nikolić, direktor Centra za socijalni rad u Zvorniku.

Devojčica je prodata mimo svoje volje, a njeni kupci sa beogradskom adresom, poreklom su sa juga Srbije. U Zvornik je stigla u pratnji svog oca, koji se, nakon što je primio dogovorenu svotu novca, odmah uputio nazad u Sarajevo.

Tinejdžerka je u razgovoru sa socijalnim radnicima priznala da ju je otac već jednom prodao u Zenici, tada za 2.500 evra.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.