Reklame


Lider Nove srpske demokratije i jedan od čelnika Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je danas da je njegov šesnaestogodišnji sin osumnjičen da je teško povredio vršnjaka u tuči srednjoškolaca, dogovorenoj preko društvene mreže Fejsbuk.

Navijačka tuča
Ilustracija | Foto: Reuters
Crnogorska policija uhapsila je I.M. (16) zbog sumnje da je pre dva dana pokušao da ubije D.R. tokom tuče učenika dve srednje škole u Podgorici.


D.R. je izboden nožem, nakon čege je hitno prebačen u Urgentni centra u Podgorici i nalazi se van životne opasnosti.
Uprava policije saopštila je da je I.M. osumnjičen da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju.
Navodi se da će se Tužilaštvo naknadno izjasniti o prekršajnoj ili krivičnoj odgovornosti ostalih učesnika tuče.
U tuča, koja je dogovorena na Fejsbuku, učestvovalo je više učenika Trgovinske i Ekonomske škole.

Zakazivanje tuča učenika preko Fejsbuka u poslednje vreme postala je sve češća praksa, zbog čega je podgorička policija uvela redovno patroliranje oko škola.
Prošle sedmice u tuči đaka dve osnovne škole, zakazane takođe preko Fejsbuka, povređen je jedan osnovac.
Andrija Mandić
Andrija Mandić | Foto: Beta
Mandić: Verujem u nevinost svog sina
Lider NSD Andrija Mandić je, u otvorenom pismu javnosti, potvrdio da u pitanju njegov sin, dodajući da veruje u njegovu nevinost, a na nadležnim državnim organima je da utvrde istinu.
"Ono što posebno želim da istaknemo i što je najvažnije jeste brz oporavak i dobro zdravlje povređenog dečaka. U potpunosti saosećam sa njegovim roditeljima i porodicom, duboko verujući da moj sin nije počinalac tog gnusnog čina, istovremeno duboko žaleći što je uopšte do njega došlo", naveo je Mandić.
"Ukoliko se, pak, u sudskom postupku utvrdi i dokaže da je tačno da je moj sin kriv, onda neka se striktno poštuje zakon i propisane kaznene odredbe. Ali, sve dok se ne utvrdi istina, tražim da se prekine s nagađanjima, podmetanjima i izmišljotinama, jer se radi o teškoj i delikatnoj situaciji", rekao je on.
Mandić je istakao da ne želi da se njegovom javnom obraćanju, kao i čitavom nesrećnom događaju daje bilo kakva politička konotacija.
"Zakon mora biti iznad nas svih i jednak za sve", zaključio je Mandić.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.