Reklame


Poslednji je trenutak da nadležni urade nešto kako bi spasli Veterinarski zavod koji je kupio vlasnik Zekstre, kažu radnici

Dragan Đurić, partizan, UO, Upravni odbor, sportski direktor,
Dugovi zavoda su svakoga dana sve veći: Dragan Đurić
BEOGRAD - Voda do grla.
Poslednji je trenutak, smatraju radnici, da nadležni urade nešto kako bi spasli Veterinarski zavod, nekad uspešnu regionalnu kompaniju, koju je 2005. kupio Dragan Đurić, vlasnik „Zekstre“ i predsednik Fudbalskog kluba Partizan.

Blokada Zavoda juče je dostigla 874 miliona dinara. Sudski izvršitelji su nedavno zakucali na vrata Đuriću kako bi na ime duga od 1,7 miliona dinara zaplenili imovinu, a on je sa računa „Nolita“, firme koja je u njegovom vlasništvu, uplatio novac.

- Stalno nas šalju na prinudni odmor, plate se duguju od septembra, nekome od juna, jula. Nije nam jasno ko ga štiti, znamo da su u Zemunu kod njega bili jedan visoki funkcioner SPS i jedan ministar - kaže radnik koji je želeo da ostane anoniman.Zavod je prodat za 9,1 milion evra, a sad je najveća vrednost firme 16 hektara zemlje u blizini mosta Zemun-Borča.

Savet za borbu protiv korupcije godinama tvrdi da je Đurić nezakonito kupio Zavod, a Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade, najavio je da je ova privatizacija sledeća na redu od 24 sporne.Kurir je poslao pitanja Zavodu, ali odgovore nismo dobili.

(V. S.)

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.