Reklame


Vladica N. (32) iz Prćilovice je poginuo, dok su vozač “sitroena” Nenad N. (32) iz Žitkovca i devojka čije ime nije saopšteno teže povređeni, a Jelena R. (24) iz Aleksinca lakše povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko jedan sat posle ponoći na regionalnom putu Niš-Aleksinac, kod sela Donja Trnava.

Smrksani „sitroen“  na kući Golubovića
Smrksani „sitroen“ na kući Golubovića
“Sitroen” aleksinačkih registracija kojim je upravljao Nenad N. najverovatnije je zbog neprilagođene brzine sleteo sa kolovoza i najpre udario u drvo pored puta, a potom preleteo dvorište i zakucao se u vikendicu meštanina Gorana Golubovića. Za sada je poznato da se četvoro mladih vraćalo sa svadbe. Od izvora istrage saznajemo da je vozač „sitroena“ vozio izuzetno brzo, jer na licu mesta nema tragova kočenja, ali i da nije mogao da savlada “lakat“ krivinu iz pravca Niša ka Aleksincu.
Prebrzo je uleteo u  „lakat“ krivinu
Prebrzo je uleteo u „lakat“ krivinu
Otac bi mi poginuo da je ostao u kući
Goran Golubović, vlasnik vikendice, kaže da je i ranije ispred kapije nalazio vozila koja su sletala sa puta.
- Vozače bi trebalo obavestiti da je ovo opasna krivina. Na sreću, nikoga nije bilo u vikendici, jer živimo u Nišu. Moj otac je u subotu bio u vikendici do kasnog popodneva, ali je odlučio da dođe kući da spava. Verovatno bi poginuo da je ostao da prespava, jer je čitav krevet zatrpan ciglama - ispričao je Golubović.
- Automobil je probio zaštitnu ogradu, zatim oborio stablo oraha, ali je nastavio da se kreće dok se nije zabio u zid vikendice. Srećna okolnost je da je pre udara jedna devojka ispala i nju su pokupili neki ljudi koji su tu prolazili i odvezli je u aleksinačku bolnicu. Da je ostala u automobilu, ko zna šta bi i sa njom bilo - priča sagovornik blizak istrazi.
Istražni sudija Osnovnog suda Milan Miljković, koji je obavio uviđaj, dao je nalog za obdukciju tela preminulog, a od vozača „sitroena“ je uzeta krv na analizu da bi se utvrdilo da li je vozio pod dejstvom alkohola.

Dr Slobodan Jovanović, šef dežurne ekipe Urgentnog centra u niškom Kliničkom centru, naglasio je da je povređena devojka, koja za sada nije identifikovana, u stabilnom ali još uvek veoma teškom zdravstvenom stanju.
- Ona je zadobila politraume, imala je velike povrede unutrašnjih organa, obilno krvarenje i hitno je operisana u toku noći. Pacijentkinja je u stabilnom stanju, ali joj je život još uvek ugrožen jer su povrede bili izuzetno teške - naveo je dr Jovanović.
Vladica N. (32) poginuo je  kada je vozilo kojim je upravljao  Nenad N. (32) sletelo sa kolovoza,  oborilo orah, preletelo dvori
Vladica N. (32) poginuo je kada je vozilo kojim je upravljao Nenad N. (32) sletelo sa kolovoza
Vozač Nenad N. je sa kontuzijom mozga primljen na intenzivnu negu Klinike za neurohirurgiju, ali njegov život nije ugrožen.

- Pacijent je imao kontuziju mozga, ali nije operisan. On je svestan i sa njim može da se komunicira. Njegovo zdravstveno stanje se intenzivno prati - rekla je dr Ljiljana Mitov, dežurni anesteziolog na Neurohiruškoj klinici.
Rođaci povređenih koje smo zatekli na mestu nesreće ispričali su da su se mladi vraćali sa svadbe.

- Znamo da su zajedno bili te večeri, ali ne i šta se posle toga desilo - kratko je rekao rođak poginulog Vladice i dodao da nije siguran da njegovi majka i brat u inostranstvu znaju da je stradao.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.